Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

U heeft verdacht veel van anderen weg.

Die multiculturele wereld is er wél en U kunt er rustig van uitgaan, dat een avondje stappen heel goed te doen is. Maar dan zonder een grimmige sfeer, rondom dronken om met alle plezier jezelf onsterfelijk belachelijk te maken. Dan mogen ze nog zo schamper het dansen afschrijven op de 40 plusser of nog erger: alsof ritme enkel uit je genen komt...zie maar eens over de luie drempel, maar dan echt uit je ogen te kijken. Dat is Salsa, dansen in alle talen van de regenboog, hoe moeilijk kan het zijn?

Het is al ingewikkeld genoeg om van alles te denken en ik doe maar wat. Tel mijn fouten, dan veeg ik de vloer met die heupwiegende woorden aan. Je leert zoveel, kan mijn hoofd er weer niet bij. Vergeet het maar! Tot een volgende week... ongehinderd door meningen, zweet ik de colors uit mijn navel.

Want als we het dan toch steeds maar weer over kleuren moeten hebben; dat zwart/witte beeld, dat kan echt niet meer. Zelf heb ik nooit geweten wat nou pijnlijker is: verbleekt als natte scheet, alsof het ook maar ene reet interesseert, hoe je het ook wilt benoemen. Zo is er altijd wel iemand die tot in de engte van jaren onderscheid kan maken, want verschil moet er zijn en dat is nou jammer.

Ik heb ze gekend en nog...zou ik toch bijna vergeten dat het goede nieuws nooit de kranten siert en voor de verandering nou eens niet naar de juiste papieren, maar ten dans gevraagd. Zonder weg te kijken van de problemen die op de achtergrond mee spelen, kan onze afkomst nooit zo belangrijk zijn, aangezien we soms net op mensen lijken.

Schrijver: Monique Methorst, 16 juli 2014


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.2 met 4 stemmen 147Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)