Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

U heeft verdacht veel van anderen weg.

Als ik dan net zo kritisch naar eigen woorden kijk, was mijn vorige column, mede door tijdgebrek, de slechtste die ik tot nu toe geschreven had. Achteraf gelukkig maar, laat op de avond geplaatst. En zo wilde ik het verwoorden:


In de ban van Salsa. Verstrengeld geraakt met de verademing van een wereld die nou eens niet van woorden af hangt, gaat mijn bezemsteel aan de kant, dan val je als Assepoester af. Hoe je in zeven stappen leert om de vloer aan te vegen met de buitenkant. Dan mogen ze nog zo schamper het dansen afschrijven op de 40 plusser of nog erger: alsof ritme enkel uit je genen komt en ik doe maar wat. Tel mijn fouten of tot tien, laat de colors maar eens zien...dat ik het kan schudden zeker? Dans met mij in alle talen van de regenboog, hoe moeilijk kan het zijn...

So you think you can dance? Dat ziet geen mens, met zo'n roomblanke pens weet je het maar nooit. Voor hetzelfde geld komt hij van Mars en steelt de show, liggen wij er ondersteboven van. Dan kunt U er rustig van uitgaan, dat een avondje stappen heel goed te doen is. Maar dan zonder een grimmige sfeer, rondom dronken om met alle plezier jezelf onsterfelijk belachelijk te maken.

Het leven is geen feestje wat kapot moet. Grow up. Als je het niet ziet zitten tussen het zwart en witte, blijf je daarom maar klitten met terugwerkende kracht? U wilt applaus, misschien wel de hoofdrol in Black to the future? Dan is Zwarte Piet zo gek nog niet...wie wil er nou op Sinterklaas lijken?

En daar ben je nou vrouw voor...kost het je nog een rib uit je lijf en zie je er naar uit om door een vingertje te halen. Maar wat zullen we nou gaan beleven? Als het goed is, zou ik op mijn bleekbare jubeltenen aan moeten voelen waar hij me naar toe wil leiden? Goh. Daar struikel ik nou al jaren over en tegen de tijd dat we nog gaan lachen ook, laat ik me niet langer afleiden door zulke strikvragen, want dit gaat snel!

Er wordt niet naar je naam, leeftijd of ras, maar om een dans gevraagd. Ja, laat die handen maar eens wapperen...wie heeft er nou een vlag nodig? Kennelijk komt het niet in de buurt van de eerste de beste, maar in de hele familie voor; om er een bende van te maken. Let niet op de tien verschillen, want anders...kunnen we wel tot in de engte van jaren overal onderscheid in zien, want verschil moet er zijn? En dat is nou jammer. Dan kan onze afkomst nooit zo belangrijk zijn, aangezien we soms net op mensen lijken.

Schrijver: Monique Methorst, 23 juli 2014


Geplaatst in de categorie: discriminatie

3.9 met 9 stemmen 253Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
26 juli 2014
Goed gedaan Monique.
Mooie opbouw van je tekst.
Eenvoudig te lezen, nee, maar dat hoeft ook niet.
Nadenken is ook een disipline, zouden meer mensen moeten doen.
Naam:
nita
Datum:
23 juli 2014
Dikke pluim voor deze column en een 12 voor zelfkennis omdat je niet bij de pakken neer gaat zitten na een tegenslag, maar overeind krabbelt en er iets mee doet. Blijf lekker dansen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)