Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Maar dat is geen ramp hoor.

´t Is toch wat. Als de wereld bol staat, dan knap ik af. Omdat je nog geen zwarte bladzij kan omslaan of U bent erbij...schande, je kan niet zomaar verder gaan en nog één lach of je schiet wel in het verkeerde keelgat. Serieus, want dit zijn geen grappen meer. Zo staat het mijn spamfilter allerminst aan, ware het niet dat ik geen enkele behoefte voel om te delen in de horror van details, tot in de puntjes verzorgd en maar zoeken...zo gretig ook, met uitroepteken! Maar dat is geen ramp hoor.

Zo leefde internet massaal helemaal op, de vermiste broertjes uit Zeist destijds. Nou twijfel ik nergens aan de oprechte betrokkenheid, maar niet iedereen zoekt het bij elkaar; dan is niets te dol of vergezocht in het complot, theorietjes tieren daar melig op en het had de ruimte. Nooit te beroerd om op één lijn te komen met het noodlot, dan valt er niet te spotten met de dood. Zie dan nog maar eens in het reine te komen met uwselfie.

Dan schakelen we nu over naar het laatste nieuws op het gebied van stille tochten; even link kijken en ja hoor...zo kan het gebeuren. Om maar te zwijgen van de overkill aan stil, straks mis ik nog alle commoties die we de revue laten passeren, dus als iedereen nou maar weet hoe goed het je bezig houdt, dat klikt weer wat mensen.

Met alle respect, mag ik dan nu bedanken voor de eer en beloof geen beterschap. Alleen kinderen kunnen er vrede mee hebben, nog niet doordrenkt met het overrijpe idee dat er verschil moet zijn. Want ik geef geen sneer om pijnlijk te moeten schitteren en maar twitteren om met z'n allen en niemand in het bijzonder in verbinding te bestaan of voor heel even dan.

Is het nog geen ramp hoor. Zoals het ook geen ongeluk was, maar een slachtpartij met driehonderd oorlogsslachtoffers. Het is je werk en niets nieuws dat je er ook teveel werk van kunt maken natuurlijk. Wilt U mij maar volgen...live, net als in de film. De moves, het commentaar, streaming, al die geruchten en zwarte franje. Dat is ook geen ramp. Het is pas rampzalig om er op door te gaan, er rijker van te worden, het applaus in ontvangst te nemen en net zo goed zijn het ook mijn woorden, waarmee het circus eromheen wordt gevoed.

Dus waarom verdiepen in mensen die het van de dood moeten hebben, die als knaller van het jaar aan de hele wereld de immense leegte tonen...het zal je hoofd maar zijn. Smeer die lippenstift maar in je haar; Karma is a bitch, daar verandert geen hoax of heks iets aan. Zoals ook dat goedkope gescharrel door kapotgeschoten levens, ze uiteindelijk duur komen te staan.

Schrijver: Monique Methorst, 6 augustus 2014


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.7 met 9 stemmen 192Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)