Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Ik en het geheim van de stippellijn

Hier langs en scheuren maar, ik geef geen krimp. Zo ben je nog niet van het ene plot afgestapt of je raakt al vlot verzeild in het vervolg, kijk wel uit. So what men ook beweert, moet je toch nagaan...

en ik weet wel zeker dat we als van ouds het moeten hebben van de fabeltjeskrant. Zo wil het verhaal; wat vandaag wordt uitgebroed, is morgen opgepikt om met blosjes tegelijk aan te sterken tot een dijk van een moraalpaal. Punt is, wat U ook verder in huis heeft, niemand die het ziet zitten. Moe van de kleine lettertjes, bestookt met reclame en dan schakelen we nu over naar ons laatste avondmaal.

Nee, echt. Er is zoveel bewijs, dat ik me soms afvraag wat er nog te bewijzen valt. Alsof iemand zelf in onzekerheid, blijft beweren dat er een hemel voor U open gaat. Alsof je in een goeie bui al niet de grootste moeite hebt met de wonderen die de grote boze wereld nog niet uit zijn. Alsof het met woorden volstaat en wat er ook in dat hoofd omgaat, meer zit er helaas niet in, mijn beste. We maken allemaal het beste ervan, maar woorden wisselen vaker van eigenaar dan we denken.

Nou begrijp ik best dat de kaboutertjes het altijd hebben gedaan, er nooit geen stoute kinderen bij zijn en als ik in de sloot spring, springt er vast iemand me achterna. In theorie dan, als ik op de betrouwbare bron af moet gaan, kijk dan ook niet vreemd op als het in de lucht hangt, bijna tegen het romantische aan geschurkt. We kunnen het zo gek nog niet bedenken of we hebben alle reden om er wat op te vinden. Ja, wat staar je daar nou? Kan wel door de grond zakken... tot aan de knietjes in de theorietjes over mijn tietjes...U wilt het niet weten, lieve kippige liplezer en dat is nou knap lastig, niet waar?

Schrijver: Monique Methorst, 20 augustus 2014


Geplaatst in de categorie: algemeen

3.9 met 9 stemmen 201Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Marius van der Wal
Datum:
21 augustus 2014
Email:
mvdrwalkpnmail.nl
Het is weer een bestseller. Alleen je knietjes zijn met eelt bedekt, denk ik.
Naam:
marius
Datum:
21 augustus 2014
niet zo bescheiden over je knietjes, zwijgen we over de rest.
Naam:
Jacob van Schaijk
Datum:
20 augustus 2014
Zou niet te min denken over die nieuwsgierigheid.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)