Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Joop

Ik weet niet hoe hij heet, de man die ik laatst op een borrel ontmoette, maar laat ik hem Joop noemen – naar mijn oom die ik ook niet zo mag. Deze Joop beweerde dat het hele Nederlandse autowegennet rotzooi is.

Natuurlijk staan er wel eens files. Het komt ook voor dat er een ongeluk gebeurt. Er rijden ook agenten die je wel eens een boete voor te snel rijden geven, maar om nu te zeggen dat het hele Nederlandse autowegennet rotzooi is. Ik herken dat niet zo. Sterker. Ik herken dat helemaal niet.

Ik vind het een stomme opmerking die een zwaar negatieve kijk op Nederland en in het bijzonder op de Nederlandse overheid verraadt. De belastingen zijn hem te hoog. De politici graaien en presteren niets. Er zijn veel te veel zwarte Surinaamse moslims uit Turkije en daarvan komen de meeste uit Marokko en zijn ze allemaal onderweg om voor ISIS te vechten en hier bommen te plaatsen, zodat ze de sharia gaan invoeren en alle Nederlanders het land uitgooien.

Dat soort praat. Ik woon in een ander land dan waar hij woont. Ik woon in een heel ander Nederland. In mijn Nederland zie ik snelwegen van stad tot stad en slechts zo nu en dan een file. Die enkele keer, ach, een kniesoor die er op let. Maar meestal rij ik door met snelheden boven de honderd, en zelfs boven de honderdtwintig kilometer per uur. In mijn Nederland wonen inderdaad moslims en de meeste zijn oppassende Nederlanders die werk proberen te vinden en die te vaak kansen worden ontnomen vanwege het type mannen dat ik hierboven Joop heb genoemd. Want in de werkelijkheid wonen we wel in hetzelfde land.

Ik kan hem er niet uitgooien en hij mij niet.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 28 augustus 2014


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4.0 met 5 stemmen 136Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)