Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Fatwa(rtaal)

Zomaar even een greep uit de werkelijkheid...terwijl zij een waslijst aan voorschriften moet slikken, mag hij door het sleutelgat loeren of het vlees in zijn aanstaande badkuip hot or not is. En zij heeft nergens om gevraagd, maar als hij haar verkracht, is een bruiloft wel het laatste wat U verwacht. Hoe het ook zij, is ondergeschikt aan hij die hoe dan ook in het reine komt, want als zij niet bevalt gaat de zweep erover heen. Hij: en we noemen het Fatwa.

Daarbij vergeleken was de gemiddelde holbewoner een schattebout van een man, maar zo zijn wij niet getrouwd, hoor. Fatwa mag dan als een exotisch recht klinken, het is niet misselijk wat er allemaal in de praktijk komt kijken bij de vrouw. Of ze wel goed in de markt ligt. Op één lijn opgescheept zit met de familie. Getest op goed gedrag, flink ingepeperd en dat het U smaakt. Zelf niet zo jong en fris meer? Geeft niks, zo'n lekker voorbeeld hebben ze dan ook...

Wel, als ik net zo lekker in mijn woorden zit en dit een klassiek voorbeeld vind van: zwak hoor...niet bij machte en daarom moeten generaties van meisjes, kinderen nog, eraan geloven? Dan is het maar net hoe heilig de man zijn fetisj hem is...ze kunnen me toch wat, een deugd wel overal van te maken is. En er wórdt wat af geborreld bij zo'n waterpijp, om higher uit te komen in de gedachtegang die inmiddels wel bol moet staan van al die seks, drugs & rock 'n rollende koppen. Zand erover en klaar ben je.

Dat wij in Nederland dan verdomde blij mogen zijn; om zonder begeleiding de straat op te kunnen gaan en hoe, dat gaat niemand iets aan. Maar daarom hoeft de wereld nog niet stil te zijn of zelfs maar beleefd. Ik een hoer? Eens kijken...are you tokkie to me, schatje? Of die schouders ophalen en doorlopen. Dankzij dit gebazel, een wet eisen tegen doodordinaire scheldpartijtjes op straat, hoe serieus moeten ze vrouwen dan nog nemen?

Het is dan ook geen wonder, maar een Fatwa is zo te regelen. Dat een echtgenoot geen vinger hoeft uit te steken; vergelijk de vrouw met een portemonnee en beroving gaat niet op voor een verkrachting, meneer Burhami. Want het is niet de vrouw, maar de man die geen knip voor zijn gok waard is...welke lafaard laat nou zijn echtgenote verkrachten, door te beweren dat het religieus verantwoord is als mannen eigen veiligheid niet riskeren voor geld.

Dit gaat niet om mij, die kan genieten van vrijheid, noch om godsdienst. Want to live and let die. En juist daarom maak ik me druk om het beperkte leven wat vrouwen in landen als Egypte opgedrongen krijgen, van kinds af aan. Welke kans maken zij nog wanneer het recht op privacy van een simpele wasbeurt al niet aan de orde is? Er continu geharrewar blijft over uiterlijkheden? En hoe je het ook aankleedt, ik krijg het er benauwd van. Wat mensen kunnen verzinnen om zo comfortabel mogelijk, de grootste vijand te moeten zijn, puur uit eigenbelang. Maar het is hij die nog geboren moet worden en zij die ervoor kan zorgen.


Zie ook: http://www.powned.tv/nieu..._van_de_dag_geef_vrouw_aa.html

Schrijver: Monique Methorst, 3 september 2014


Geplaatst in de categorie: vrouwen

4.1 met 12 stemmen 220Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
4 september 2014
Wat ik nu schrijf gaat wel om/over jou,
goed geschreven!

Ik weet het, soms ben ik (......)
en dat weet je ook: prima -;)
Naam:
Len Cornelis
Datum:
3 september 2014
Begrijpelijke verontwaardiging in expressieve taal gegoten column.
Fijne bijdrage.
Naam:
Jacob van Schaijk
Datum:
3 september 2014
... waar vrouwen en meisjes ter dood kunnen worden veroordeeld omdat ze zijn verkracht door een ploegje mannen ...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)