Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Banktest

Hoera, onze banken zijn geslaagd voor de test, ze doen het goed. Een stresstest nog wel, nou dat wil kennelijk heel wat zeggen, het klinkt in ieder geval best wel belangrijk. De journalisten komen dan ook woorden tekort om ons dit heuglijke feit te vertellen. Heel even lijkt het alsof die Nederlandse banken het huis van Dagobert Duck zelf zijn. We hoeven ons voorlopig even geen zorgen meer te maken. We hoeven niet bang te zijn dat we extra belastinggeld moeten storten in een paar wrakke geldpakhuizen.

Natuurlijk zijn wij, belastingbetalers, niet bang. Maar we zijn wel op onze hoede. Want we weten heus wel dat achter één zo’n schijnbaar leuk bericht een heel andere wereld zit. En jawel, onze argwaan wordt meteen bevestigd. Want in vrijwel alle andere Europese landen hebben de banken het wel slecht gedaan. Oja, daar gaan we al. Met onze verplichte gift aan Griekenland nog in het achterhoofd, komt er misschien wel een nieuwe donatie aan. Want hoe moeten die andere banken anders aan hun geld komen? Dat wordt pas echt stressen daar! Het zou best eens kunnen dat we toch nog wat centen daar naar toe moeten brengen, want in Europa moeten alle neuzen tenslotte dezelfde kant op staan.

En dan heb je ook nog dat gegoochel met miljoenen die we van een of andere Europese club ineens extra moeten betalen. Als je die berichten leest, dan is dat een heel ingewikkeld verhaal, dus het heeft geen zin om daarvoor een verklaring te zoeken.
Eén ding is in ieder geval duidelijk. Die belastingcenten raken we heus wel kwijt aan onze Europese vrienden.

Schrijver: Rob Chevallier, 27 oktober 2014


Geplaatst in de categorie: geld

3.5 met 4 stemmen 168Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)