Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Vijftig cent

Het is oorlog tussen Koerdistan en ISIS. Een Nederlandse journalist heeft ontdekt dat de Koerden geen gevangenen nemen. Een kogel, zegt de Nederlandse Koerd, is vijftig cent. Twee kogels een euro.

Dat is gruwelijk. Zo’n berekening. Zelfs als je weet dat de vijand dezelfde berekening maakt. Maar oorlog is gruwelijk, zelfs als je het volgens de regels doet. De Amerikanen en onze vliegeniers bombarderen immers ook en ik weet zeker dat geen enkele F16 piloot een gevangene maakt. Dat kan hij niet. Voor het maken van gevangenen moet hij immers daarheen waar de Koerden zijn, het veld in, tussen de zandhazen, met gevaar voor eigen leven. Dat soort oorlog willen wij niet voeren.

En dan wel deze Koerd veroordelen. De SP voorop, de partij waarvoor deze Koerd ooit op een kieslijst heeft gestaan. De SP is nogal vaak tegen oorlog. Terecht. Wie is niet tegen oorlog.

Maar moeten we deze Koerd veroordelen? Moeten we deze man die zijn leven waagt om zijn volk te verdedigen veroordelen? Vanuit de luie stoel? Vanaf de kansel van de rechter? Het is allemaal wel erg makkelijk en erg goedkoop. Vijftig cent? Wij betalen helemaal niets!

Wij zijn gratis verontwaardigd.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 30 oktober 2014


Geplaatst in de categorie: oorlog

3.9 met 7 stemmen 160Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
30 oktober 2014
Ik ben het met je eens, dat de enige, moedige grondtroepen bestaan uit de gediscrimineerde Koerden. Een Koerdische, vrouwelijke soldaat wist honderd ISS-ers te verslaan en is nu door die goddeloze barbaren onthoofd. Er zijn nu 150 Koerdische, verse Rambo's in aantocht, maar het blijft schrijnend om te zien hoe wij die Koerden maar laten aan ploeteren, terwijl wij makkelijk een overmacht aan grondtroepen op die ISS-ers kunnen af sturen. Dat wij helemaal niets betalen is natuurlijk niet waar, want onze F-16's en hun bommen kosten een flinke duit en dat bovenop die miljoenen, die Brussel opslokt. Ze betalen de ISS-ers met gelijke munt. Dat is zeer terecht! Wie neemt nou dolgedraaide, permanent gevaarlijke koningscobra's gevangen?...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)