Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Omgekeerde wereld

Dubbele paspoorten en agenda's, de hele wereld kan hier terecht voor een dubbelleven mét inkomen, éénmaal thuis om te verdubbelen en wie ligt er nou niet dubbel van het lachen? Right. Daarentegen moet tegen elke prijs voorkomen zien te worden dat eigen volk niet teveel gehecht raakt, want dat kwetst maar. Hoe alles op alles wat U lief is, ingezet om de aanzwengelende horde vorstelijke gasten een riant verblijf te gunnen.

Met als gevolg dat het beneden alle peil is, ons respect voor onze ouderen bijna verdwenen, dus sterf maar, dat scheelt weer bakken met geld en zien we er op toe, hoe gehandicapten ten einde raad in bushokjes overnachten. Terwijl op iedere dorpsbewoner tientallen vreemdelingen recht hebben op een bed, ontbijt, mooi (voor)uitzicht én status...toe maar. Dat moet U ruim zien...sinds het woord illegaal uit de handel is genomen moet er nog heel wat gebeuren om nog in aanmerking te komen als werkelijk slachtoffer.

In deze omgekeerde wereld komt vanzelf alle hebberigheid boven drijven...zulk zwemmen in andermans geld, dat ik er ondersteboven van sta te kijken. Wat er overblijft na een dag eerlijk en hard werken, dient U netjes achter te laten voor mensen die het daarvan moeten hebben. Tegen dief van eigen portemonnee, bent U dus verzekerd dat het altijd nog erger kan...nog even en we vragen er gewoon om; het inbrekersgilde van weleer.

Alle schade komt hoe dan ook op hetzelfde neer. Dan zie ik het er nog van komen; een verzekering voor de handige man die het zelf niet na vertellen kan, maar het zit zeker in de familie en hoe brutaal is dát...zo'n jong als juwelendief het zelf verknalt, het nooit verder zúllen schoppen dan het gezicht van zijn slachtoffer en niet om zijn moeder roept, maar dat de man kapot moet? Wat is het hier toch mooi meegenomen...dat zijn familie achteraf nog kan klagen ook.

Nederland is compleet van de kaart gerukt, vervolgens kaal geplukt en naar verhouding te diep gebukt voor nabestaanden, die niet alleen het podium krijgen, om over die klas drie wekenlang gegijzelde kleuters maar te zwijgen. Schadevergoeding voor familie van terroristen? Schadevergoeding voor de slaafse gewoonte om al Uw pijntjes van zolder erbij te moeten slepen? En dan heb ik het nog niet eens over de absurd lage straffen, die zomaar om kunnen slaan naar iedereen, behalve die het heeft gedaan, wat een crime. Wachtgeld voor politici en wachtmaar voor de rest.

Wel, als het dan zo moet... wij zijn niet achterlijk ofzo hoor. Achterlijk is het stigma wat verstandelijk gehandicapt heet. Dan moge dit achterlijke land op z'n kop staan...wel zo veilig, niemand weet er het fijne van. Waar onze kinderen een vals gevoel aan veiligheid overhouden, maar het wordt pas echt gevaarlijk als dit volk niets meer te verliezen heeft.

Schrijver: Monique Methorst, 12 november 2014


Geplaatst in de categorie: woede

3.6 met 19 stemmen 911Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
13 november 2014
Mooie column Monique!

Naam:
An Terlouw
Datum:
12 november 2014
Jemig Mo, als ik je zo lees, wat een K maatschappij is het geworden hè? En je hebt wel zo ontzettend gelijk! Ik ben het volkomen met je eens, zeker na het laatste nieuws dat de ambassadeur woest is geworden na de laatste opmerking dat; de uitkeringen aan hun standaard worden aangepast!
Tja en nu dreigen met het feit dat we meer buitenlanders krijgen, of mag ik dat ook niet meer zeggen. Prachtige column helaas!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)