Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Elfjesdiscussie

Nu de Pietendiscussie eindelijk is afgerond en de voor- en tegenstanders elkaar innig hebben omstrengeld bij het bekrachtigen van het onderlinge vredesverdrag met een zakje pepernoten, is het tijd om de blik vooruit te werpen naar die beroerde imitator van de Goedheiligman: de kerstman. Deze naamloze vetzak is de onderdrukker van een gemarginaliseerd volk dat zich in geen enkel parlement, overlegorgaan of belangenclub vertegenwoordigd ziet. Ik heb het natuurlijk over de elfjes. Wij wentelen ons graag in onschuld door uit te roepen: Ik weet niet eens hoe dat zit met die elfjes!

Het zit zo. De kerstman is de onderdrukker van een volk van kleine mensen dat niets liever doet dan vreedzaam leven in de sneeuw. Kleine mensen die een paar maanden per jaar zwaar te lijden hebben van de kapitalistische inspanningen van een blanke tokkie die met zijn drankadem het paradijselijk levende volkje de das om komt doen.
Er sijpelen steeds meer verhalen naar buiten van getraumatiseerde elfenmeisjes die verklaren hard en lang door de kerstman te zijn misbruikt. De kerstman is een onchristelijk figuur van wie je dus juist zou verwachten dat hij zich verre zal houden van lichamelijk misbruik en integriteitsschending van deze elfenmeisjes. Niets is minder waar. Door zijn zelf gecreëerde status van vrijdenker en onafhankelijk entrepreneur, kan deze nietsontziende slavendrijver zijn verschrikkelijke gang gaan en niemand die iets doet.

Elfjes zijn kleine mensen en de vergelijking met zwarte pieten is gauw gemaakt. Een minderheid, traditioneel altijd al een beetje gepest en bovenal; niet sterk centraal georganiseerd. Kortom; het ideale slachtoffer voor een blanke, westerse man van vijftig-plus met een ernstige vorm van depressief narcisme.

Stroopwafelelfjes gaan echt niet helpen. 13 december is er een demonstratie op het Malieveld in Den Haag. Komt allen en Help De Kerstman De Wereld Uit.

En als je je afvraagt waarom je in december met zijn feesten zo weinig mensen ziet die donker zijn én klein: Ze lijden pijn.
Of zijn natuurlijk als uitzendkracht keihard aan het werk.

Schrijver: Marcel Harmsen, 21 november 2014


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.5 met 2 stemmen 128Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)