Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Marleen Barth is misschien mijn held

Als PvdA-lid moet ik natuurlijk erg bezorgd zijn, nu het kabinet staat te trillen in zijn voegen. Maar het lukt niet erg goed. Ik kan niet zo trots zijn op de bijdrage van mijn partij in dit kabinet. Er zijn tal van onderwerpen waar PvdA-kiezers boos op zijn en ik zie eigenlijk geen onderwerpen waarvan ik denk van hé, daar zijn de VVD-kiezers even boos. Men is niet erg blij, maar toch, er gaat meer geld naar defensie (heet het, het is eigenlijk minder bezuinigen), de belastingen gaan niet fors omhoog, de hypotheekrenteaftrek wordt maar een klein beetje belaagd, nee, de VVD-kiezer krijgt het minder voor de kiezen dan de PvdA-kiezer.
Als PvdA-lid ben ik niet zo gehecht aan dit kabinet.

En dus kan ik niet boos zijn op Marleen Barth die haar fractie niet goed onder controle hield. Ze heeft er een soepzooitje van gemaakt. Ze had haar man- en vrouwschappen niet onder controle. Natuurlijk had ze het moeilijker, omdat veel van de Eerste Kamerleden niet meer terugkeren als Kamerlid. Die zijn helemaal vrij. Die hoeven niet te beven voor een congres dat ze al dan niet op een plek hoger of lager zet. Ze kunnen makkelijk voor een eigen standpunt kiezen in plaats van voor het fractiestandpunt. Maar Marleen had dit natuurlijk moeten zien aankomen, en dan hadden Samsom en Asscher de druk nog eens opgevoerd. Om Edith Schippers te redden.

Nee, Barth heeft zo onhandig geopereerd, dat het bijna wel expres lijkt. En als het expres was, is ze mijn held.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 18 december 2014


Geplaatst in de categorie: politiek

4.2 met 4 stemmen 164Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
19 december 2014
Email:
gabrielamommersyahoo.com
Het wordt hoog tijd dat dit kabinet valt. In eerste instantie dacht ik nog, laat maar even zitten, we overleven het wel, niet gelijk weer naar die vermaledijde stembus. Maar ik ben het spuugzat. We worden genaaid waar we bijstaan, en hoe ze proberen nu ons bij de neus te nemen in ons recht op het kiezen van wie wij medische zorg willen, dat raakt voor mij aan zeer basale rechten van een mens waar niet aan getornd mag worden. Pinokkio Rutte zegt dat we vrije keus houden, want we mogen van zorgverzekeraar veranderen. Maar er valt helemaal niets te veranderen en te kiezen als straks alle zorgverzekeraars volgens de door de overheid gewenste marktwerking onze polissen veranderen. Ik ben hier zo pisnijdig over, wat mij betreft mag het kabinet vandaag nog vallen! En dan hoop ik wel dat iedereen die echt een sociaal kabinet wilt, nu de geest van wijsheid heeft om dan ook op een echte sociale partij te stemmen. Dan denk ik vooral aan alle SP-stemmers die vorige keer overliepen naar PVDA, schaam schaam schaam je diep diep diep, want het was toen al duidelijk dat alleen een stem op SP een links sociaal kabinet opleveren zou. En hopelijk beseffen ook de trouwe PVDA stemmers zich nu dat ze geen partij meer moeten steunen die salonsocialisme propageert. Ik kan het gedraai van Diederik niet meer horen. Een triest geval van hoe een mens zijn idealen verliezen kan. De drie dissidenten zijn inderdaad helden. Ik hoop dat ze de truc van de VVD doorzien en alsnog blijven tegenstemmen!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
18 december 2014
Volgens mij is de huidige kabinetscrisis te danken aan Guusje, Marijke en Adri. Dat wetsvoorstel van Edith riekt naar nog meer tweedeling in de samenleving en daar zitten we echt niet op te wachten. Storm in een glas water? Ik hoop eindelijk de onderhuids altijd aanwezige storm binnen dit onzalige, op de top van een slapende vulkaan gebouwde kabinet. De drie dissidenten en Edith zetten de vuurspuwende lavastromen weer in beweging. De PvdA laat eindelijk het socialistische hart weer zien.
Ze staan laag in de peilingen, een enige uitweg is een extreem statement als dit. Maar onderschat de sluwe vossen van de VVD niet, want die willen niet zinken omwille van enkele muiters. Hopelijk hebben deze muiters genoeg fatale gaten in de romp van het schip geslagen en valt er voor Schippers niets meer te schipperen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)