Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Filmheld en terrorisme

De regisseur slaapt slecht. Film maken is zijn leven maar soms zit het tegen. Hij weet wel dat een film produceren niet altijd even makkelijk is, maar wat er nu op de montagetafel ligt is een ramp. Er ging van alles mis. Decors die niet op tijd klaar waren, regen, regen en nog eens regen tijdens de opnames. Lastige producenten die met hun wijsneus en de tijdklok in de weg liepen op de set. Figuranten die maar niet snapten wat ze moesten doen. En vooral de hoofdrolspeler, die er maar een potje van maakte. Nou ja, in het begin ging het nog wel, maar de man kreeg last van sterallures. En toen was er geen weg terug meer.

Nu willen de producenten geen cent extra in de film steken. “We hebben al te veel betaald”, zeggen ze. “En het aantal draaidagen loopt ook al uit de hand. Nee, je moet het maar zien te redden. We gaan niet meer opnieuw beginnen met een andere hoofdrolspeler.”

”Maar dat wordt niks!” roept de wanhopige filmregisseur. “Deze film wordt genadeloos gekraakt door de pers, zeker weten. Het wordt de grootste flop uit onze filmgeschiedenis. Mijn reputatie gaat eraan, ik kan waarschijnlijk nooit meer een film maken!”
De producenten krabben zich eens achter de oren, wrijven over hun kin, plukken aan hun baardharen. ”Ik heb het”, roept er een. “Let op, we gaan een verhaal verzinnen. De hoofdrolspeler wordt bedreigd omdat hij zijn rol niet goed zou spelen. We doen alsof het een terreuractie is. Dat is weer helemaal in tegenwoordig. Terreur scoort goed bij de journalisten. Die willen over alles schrijven als het maar iets met geweld te maken heeft”.

De regisseur bromt. “Dat is nou juist de publiciteit die ik niet kan gebruiken. Bah wat een goedkope doorzichtige stunt, ik doe niet mee”. Maar de producenten zijn tevreden. Zo krijgen ze tenminste nog iets van hun geld terug. De nieuwste Nederlandse historische film over een beroemde zeeheld die mogelijk door terroristen bedreigd wordt, die spraakmakende film wil iedereen zien.

Schrijver: Rob Chevallier, 19 januari 2015


Geplaatst in de categorie: film

3.0 met 2 stemmen 195Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
19 januari 2015
Het bedrog wordt zelfs aangegeven als publiciteitsstunt. De angst van regisseur Roel Reiné is volkomen uit de duim gezogen, daar er eveneens grootheden als Rutger Hauer, Derek de Lint en Tygo Gernandt meespelen. Plus de aantrekkelijke freule Lieke van Lexmond. Dat het bioscooppubliek zo driftmatig zou zijn om door een in scene gezette bedreiging van de hoofdpersoon naar die film te willen, is een overdreven en vergezocht motief, wat onze zeeheld Michiel de Ruyter helemaal niet nodig heeft!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)