Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Onder moeders vleugels gekortwiekt

Eer het zover komt, bij mijn weten steniging niet in de familie voor. Zo verbranden wij al jaren geen heksen meer en is het nog altijd een hele eer om die aan jezelf te houden. Zwak hoor, hoe zij volgens eeuwenoud familierecept dé manier zien om geen broertje maar een zusje dood te hebben, voor de verandering. Wat nog altijd in de kinderschoenen staat.

Lijkt me daarom sterk...of het opofferen van dochterlief de familienaam nou wel zo ten goede komt en kan moord überhaupt nooit een laatste eer bewijzen. Dus van moederskant is niets waard...komt de zwakste schakel toch echt van vaderskant. U weet het even niet meer? Of wat zullen de buren wel niet denken? Al sla je me hardstikke dood, met man en macht der gewoonte en daar blijft het dan ook bij.

Mens, ik zou niet durven. Te beweren dat de moeilijkheid met die kerels nou zo hetzelfde is, daar de tijd niet vooruit te branden en wat men niet aan de grote klok hangt, 's mans trots al jongs af aan van het vrouwelijke af. Geheel toegewijd en dat elke meid maar al te goed op de toekomst van de hele familie is voorbereid.

Zo kunt U moeilijk om de vader, oom, neef of zoon heen, wanneer roddels een eigen leven gaan leiden en dat het maar gauw uit is met de pret, want vrouw. Geïsoleerde eilandjes heb je overal ter wereld, in alle talen van de zure regenboog. Maar voor geen goud of mij niet gezien, dus laat die stekker er dan ook maar buiten. Eerwraak is niet tevoorschijn gekomen door internet, maar het gevolg van een luxeprobleem wat je wel vaker aantreft onder de mensen en zij die het moeten hebben van de kaboutertjes, spoken en anders even aan moeder vragen wie de eer krijgt om met een bijl zich compleet uit te kunnen leven. Want zus ofzo zijn we niet getrouwd hoor...

Platgewalst door gevleugelde woorden, afgerukt en tot op heden wel zo nietig verklaard, doet me enigszins denken aan de fairies in Lady Cottington's album, zo was getekend (by Brian Froud) door het leven, vooral niet te serieus nemen.

Schrijver: Monique Methorst, 11 februari 2015


Geplaatst in de categorie: woede

4.0 met 7 stemmen 231Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Günter Schulz
Datum:
15 februari 2015
Helemaal met An Terlouw eens!
Naam:
An Terlouw
Datum:
11 februari 2015
Monique weer een steen-bere waanzinnig goeie van je!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)