Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Springhaver

Het café was voller dan het buiten deed vermoeden. Ik liep naar binnen en werd zonder gêne aangekeken door vrouwen van een zekere leeftijd, misschien jonger.
De man waarmee ik een afspraak had zat zich te vermaken met zijn iPhone en had mij niet direct in de smiezen. Mijn biertje stond al klaar. Zo is GJ, de kaalhoofdige presentator met de rappe tong. Handig als je werk bestaat uit lullen. We omhelsden. Echte mannen doen dat. Wat mij opviel is dat ik niets rook. Geen lichaamsgeur, geen deo, niets. Wat betekent dat? We dronken. Maakten wat grappen en kwamen to the point.

The point is te vertalen met ‘relatie’ en die hadden we allebei. Genoeg te vertellen. Een alarm ging af of een mobiel apparaat slingerde een waarschuwingstoon de ruimte in. Het bleken de schelle tonen van een repeterende sax. Ze mogen hier de geluidsinstallatie wel eens vervangen, dacht ik nog. Bad sound kills good music. Inmiddels was een nieuw koppel vrouwen naast ons aangeschoven. We wilden alle vier bestellen. Briljante eerste zin: zullen we meteen maar een kaasplankje doen dan?

Later die avond ontstond een viergesprek. De stemming zat er meteen goed in en de vrouwen waren niet bang. Terecht. De alcohol spon haar web en ik zag het weer gebeuren. Waar de een hyperactief wordt van een Weizenbier of een dubbel, daar wordt de ander loom en traag. Ik was de ander. Ik wilde terugschakelen naar een tempo dat mijn systeem beter aan kon maar de toon was gezet. Communicatieadviseur, dove kinderen, reis door de States, Ellert en Brammert die verhuisd zijn, verkeerspark Assen, nog een biertje, en wat doe jij, vriend vermoord in Friesland, lekkere muziek draaien ze hier, Amersfoort, kan iemand mijn schouders masseren? Ik was klaar met praten en luisteren en wilde naar huis. Heb jij contant?

De volgende dag zag ik op de snelweg een kind een complete McDonaldsmaaltijdverpakking uit het autoraampje kieperen, een postbode zijn rechter schoen afvegen aan het grasveldje tussen de huizen en steltlopers in een fluorescerend pakje op een entertainmentbeurs enthousiast doen. Toen besefte ik weer ten volle dat café Springhaver in Utrecht zo’n slechte plek niet is, mijn gezelschap best aangenaam was en ik best wat meer moeite had kunnen doen om te luisteren. Misschien dat ik dan wél een logisch stukje had kunnen schrijven. Of dat ik dan had kunnen afsluiten met een interessante gedachte van GJ. Maar die had ie niet, of ik ben ze allebei vergeten.

Schrijver: Marcel Harmsen, 13 februari 2015


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.8 met 5 stemmen 159Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
14 februari 2015
Zo stomdronken versier je natuurlijk nooit een vrouw. En omdat nuchter zijn er echt niet in zit, vrees ik het ergste voor je.
Naam:
J.de Groot
Datum:
13 februari 2015
Volgende keer een "kopstoot" proberen Marcel,
misschien laat die wat achter?

Leuk geschreven.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)