Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Van het corset des levens krijgt niemand het program.

Nog even en ik ben echt te oud om nog verstoppertje te willen spelen. Je zag het al in de verte aankomen...hij ziet er niet uit, alsof de natuur een loopje met ons neemt, maar ik kon mijn ogen niet van haar afhouden. Hield zij de hare terneergeslagen...nou, zo trots. Als het zo had moeten zijn, wat heb je te verbergen dan? Alsof het leven al niet ingewikkeld genoeg is...

God beware me of nog erger...serieus? Moslima versus non? Ter vergelijking: maakt zij er geen geheim van...wat je ziet, is wat je krijgt; levenslang. Maar geen man die haar anders doet geloven. Sterker nog: de non heeft het nergens over en het goddelijkste komt nog...daar kunnen wij alleen maar van dromen? Right.

Uitgedost als zovelen, uitgekleed door ogen op stelen en wat niet strookte met de grijze massa, hebben we ons gehuld in stilzwijgen en maar schreeuwen...de kleuren of van geluk? Want zwart kleedt af, je moet toch wát als je geen houding weet te geven en vooral serieus genomen wilt worden.

En dan nog vreemd opkijken ook als er maar bar weinig daar toe bereid zijn, kom op zeg. Het dragen van een niqaab is geen bevrijding, maar jezelf wegcijferen. Hoe geloofwaardig komt dat over...als het doek voor je valt en dan nog net geen fluisteren, een stem die niemand kan thuisbrengen...geen antwoord. Is dat nou niet handig? Als mensen het niet meer weten komen ze geheid met zoiets aan...dan is het nooit aan ons om daar kritisch over te wezen.

Zo dient immers ook de moslim zijn ogen in zijn zak te houden als ze de bar en boze verleiding tegen het lijf lopen. Dus hoever heeft het kunnen komen, nu vrouwen zonder blikken of blozen in een tent moeten wonen? Zo potsierlijk in de schaduw moet (be)staan, want man. Face it: dan mogen wij vrouwen helemaal kut zijn, maar zonder ons moet de eerste man nog geboren worden die daar iets aan toevoegt en had een échte Allah vrouwen al helemaal nooit een gezicht gegeven.

Schrijver: Monique Methorst, 4 maart 2015


Geplaatst in de categorie: vrouwen

3.8 met 8 stemmen 247Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
9 maart 2015
Geen vrouwenvlees te zien, goddank geen plekje bloot,
(Dat zou de arme mannen maar verwarren)
(Hun ledematen mochten eens verstarren)
(Misschien, onder hun baard, kleurt 't tere wangvlees rood)

Kijk uit! Sluit voor dit naakte feit je ogen en je oren:
Ook Mohammed werd uit een vrouw, en poedelnaakt, geboren.
Naam:
An Terlouw
Datum:
4 maart 2015
Monique, geen woord ongekuist, voor zover dat kan. Ik moet zeggen dat ie "recht voor zijn raap is", ik snap je ook wel. Aan de ene kant lijkt het, alsof het om een eigen keuze gaat, aan de andere kant het tegenovergestelde. Wij, als Nederlanders snappen niks van dit gedoe. Want ik noem het gedoe en dat IS het ook. Als men als anders-gelovende hier wil aarden, is de eerste vereiste de TAAL machtig te worden, als je die moeite al niet neemt, is er geen sprake van integreren. En ACHTER je vent aanlopen, dat dacht ik niet! Goed en straf omschreven.
Naam:
Fred
Datum:
4 maart 2015
Niet te vergeten de mannen die daarom zo verschrikkelijk in hun hemd staan...
Naam:
nita
Datum:
4 maart 2015
Om in jouw taalgebruik te blijven: 'who gives a @###.' Draag een corset, een jurk (een blauwzwarte, wit-gouden zelfs of een niqaab voor mijn part), zolang je dit uit VRIJE WIL doet. In elke cultuur worden vrouwen nog steeds gediscrimineerd en velen hebben gelukkig nog zelf de keuze. Het wordt pas triest als dit niet het geval is en die zijn er in elk geloof, in elke cultuur nog steeds.
De internationale vrouwendag staat er weer aan te komen, maar er zijn ook veel mannen die zo een dag verdienen, omdat het ware kunst is ooit om vrouwen te begrijpen. Gewoon je mooiste jurk aantrekken dus, je favoriete overall of gordijn en dankbaar zijn dat je dit mag.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)