Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Verduistering

Vandaag is de dag van de gedeeltelijke zonsverduistering. De maan schuift tussen de aarde en de zon en dat doet de maan niet zo vaak. Dat de zonnepanelen ineens minder energie opleveren is niet zo erg, maar niemand weet wat er gebeurt als ze massaal weer aan gaan.

Deze week is de week van de geldsverduistering. Niet alleen bij ING maar ook bij ABNAMRO verdwijnt er weer ouderwets geld (dat van u en mij is) in de ruime zakken van gekrijtstreepte bestuurders. Ze kunnen gewoon hun gang gaan terwijl wij ons met z’n allen blind staren in de zon.

Afgelopen jaar was het jaar van de geloofsverduistering. Uit naam van een profeet werden executies uitgevoerd die door die profeet nooit bedoeld konden zijn en waarmee een grote groep gelovigen in een kwaad daglicht werd gesteld. Allemaal vanuit landen waar de zon als een koperen ploert de hersens kookt.
De zon is de lul.
We worden er door afgeleid, verblind en opgehitst.
De zon is hoogstwaarschijnlijk mannelijk (le soleil) al kun je daarover twisten.
Misschien richten we ons wel te weinig op de maan. Terwijl de zon verzengend kan zijn is de maan lieflijk en maakt ze de poëet in ons wakker. De maan drijft ons tot inkeer, tot reflectie. Is de zon de bron van alle leven, de maan is de inspiratie om van dat leven iets te maken.

Ik was van plan vandaag flink in de zon te kijken door een CD, zodat ik met een permanente hoornvliesbeschadiging niet meer zou hoeven zien hoe ik belazerd word door bonnetjespolitici, graaipakken, hakextremisten, woningcorporatiemaffiosi, staatsloterijbedriegers, autohandelaren, ECBsultans en beugelaanmeters.

Maar ja de zon is blijkbaar echt mannelijk want die laat zich als het er echt toe doet natuurlijk niet zien.

Schrijver: Marcel Harmsen, 20 maart 2015


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 2 stemmen 147Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
27 maart 2015
Hallo, hier Ton, zeg hoorde ik mijn naam?
Valt er voor mij wat extra's te verdienen?
Een achterbakse bonus, een onvoorziene
recompensatie voor mijn wereldfaam?

Mijn baas, de Bakker, zegt voortdurend NEE
"Jij krijgt met Kerstmis slechts een BOLUS mee..."
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
20 maart 2015
De zon is inderdaad mannelijk (goud, yang) en de maan is vrouwelijk (zilver, yin, la lune). Ze zijn beiden even belangrijk voor het evenwicht in onszelf en voor het leven op onze aarde.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)