Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

...en het komt naar je toe deze zomer!

Er was eens...een toekomst die er wel heel rozekleurig naar uitzag en het is dan ook geen wonder. Want als het er echt op aan komt, dromen vrouwen van z'n leven nog lang en gelukkig, met het verliezen in sprookjes. En dan net zolang eraan sleutelen, omgebouwd tot het witte stokpaardje, weer helemaal terug van nooit weggeweest en de fik erin. Dat komt er nou van, een opgejaagde man die zich van geen prins kwaad weet.

Terwijl het hier vergeven is van het luxeprobleem wat we aan doen vandaag, daarentegen trekt niet elke man zich van ons recht op een leven ook maar iets aan. U wilt de vrije hand hebben in een mannenwereld? Maar ondertussen...kunnen wij het weer niet helpen hoe belabberd het er voor vele andere vrouwen uitziet.

Alsof de vrouw met een pilletje of wat in haar mik, er helemaal bij hoort. Zonder flauwekrul, lieve kippige liplezer, alsof wij vrouwen al niet genoeg onderzocht, uitgevinkt, getest én opgebrand zijn, begint zij weer over hoofdpijn. Maar geen polonaise aan mijn lijf. Wat maakt het nou uit of mannen qua onderzoeken meer vertegenwoordigd zijn dan vrouwen?

Dan wil ik wel eens zien of vrouwen eigenlijk bewust zijn van de gevolgen die het heeft als wij onze gelijke nog tegen moeten komen, want dáár hoor je ze niet over: hoe twee snotneuzen één van ons op haar vingers tikt. Omdat het geen gezicht is zo'n dampend wijf, zomaar midden op straat. Helemaal van de pot gerukt natuurlijk en óf dat mag.

Dus als wij minimaal op handen gedragen de wereld moeten heroveren...laat dan maar zitten. Maar te zijner tijd, dat kan écht niet meer. In plaats van het hogerop te zoeken en jezelf uit te roepen als dé vrouwenfluisteraar van het jaar, doen we er beter aan om het toenemende geweld tegen vrouwen wereldwijd, niet uit de weg te gaan. En dan heb ik het specifiek over de MACHT der gewoonte om het op een akkoordje te gooien met religie. Waardoor mannen in monsters veranderen, dan zijn de filmpjes en foto's niet aan te slepen, de gretigheid waarmee zij een geesteszieke vrouw stenigen, met stokken slaan en met beha en al in brand steken.

En wat doen wij? Op een golf van verontwaardiging het rollenpatroon van ons af schrijven, hoe we omkomen in aandacht en het vervelende van al dat gefluit, is dat er tegelijkertijd vele vrouwen naar onze manieren kunnen fluiten. Als we maar wat graag onze stekels opzetten, waar blijven we dan met een partij, die opkomt voor vrouwen? Een vrouwenpartij die voor eens en altijd duidelijk één vuist maakt, van vele. De vraag is niet gelijk aan meer geld...maar waaraan vrouwen het verdienen om geen leven te mogen hebben.

Het is geen kwestie van mannen haten, maar soms móet je wel hatelijk zijn. Of je wilt of niet, vrij kunnen gaan en staan, want vrouw. Nou, geen denken aan?... en het komt naar je toe deze zomer! Dan ben ik hier ter zijner tijd de vreemdelinge die verdwaald is zeker? Of nog erger: een dijk van een denkfout en kijk niet zo benauwd...ik heb niks met vrouwen. Maar breek me de grote bek niet open of trek mijn stoutste schoenen aan en gooi mijn haar los, van het feit dat feminisme draait om vrijheid, niet te verwarren met ontevredenheid.

Schrijver: Monique Methorst, 25 maart 2015


Geplaatst in de categorie: vrouwen

3.3 met 11 stemmen 289Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
26 maart 2015
Email:
moi636yahoo.com
Blij met jullie reacties! Had misschien een link erbij moeten zetten; het gaat me vooral om vrouwen die elders op internet stukjes schrijven over feminisme en zoals ik in deze column al aangeef: daar denk ik heel anders over. Vrouwenrechten zijn juist in andere landen hard nodig, willen wij de vrijheid houden die hier zo vanzelfsprekend (nog) is. Er is wel een vrouwenpartij in Nederland, maar je hoort er maar heel weinig over.
Naam:
An Terlouw
Datum:
25 maart 2015
Monique weer een heel rake en helemaal ter zake! Waanzinnig goed gedaan!
Naam:
J.de Groot
Datum:
25 maart 2015
"Pittig" onderwerp.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)