Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

De onkreukbaarheid van de VVD

De VVD is op jacht naar criminelen en fraudeurs de meest succesvolle partij die Nederland ooit heeft gehad. Dat heeft ze niet zo heel veel plezier van dat succes, want de meeste criminelen en fraudeurs heeft ze in eigen gelederen gevonden – van minister tot wethouder, een raadslid zit achter de tralies en een Tweede Kamerlid werd veroordeeld. De VVD is er buitengewoon goed in geslaagd de dubbele betekenis van de oproep ‘politicus gezocht’ vorm te geven.

Daarom vind ik het een beetje kinderachtig dat als een voormalig Tweede Kamerlid rechtmatig zijn zetel weer in gaat nemen (vanwege het opstappen van andere overtreders van integriteitsregels), de VVD massaal afwezig is bij de beëdiging van de collega Houwers, een man die ze twee jaar geleden met veel applaus binnenhaalden als een van de vele talenten van de VVD.

(Ook het woord talent heeft in de VVD twee betekenissen gekregen).

De grootste schande van de VVD is echter niet dat zij zoveel crimineeltjes onder de leden hebben. Het is immers de partij van de commercie en commercie in politiek staat garant voor integriteitsproblemen. Een VVD'er moet toch voorstander zijn van eigen initiatief, ondernemerschap, het opzoeken van de grens van de wet of liever, de wet afschaffen en zolang dat niet het geval is, de wet als afgeschaft beschouwen.

De grootste schande is dat als een VVD zich als een VVD'er gedraagt, maar tegen de lamp loopt, de man door de eigen partij aan de hoogste boom wordt opgehangen. Elke VVD'er is een dief, natuurlijk, en dat is geen enkel probleem, maar voor de VVD is een grens: eens een gepakte dief – altijd een gepakte dief.

De VVD gaat niet kijken naar de beëdiging van Houwers, omdat zijn constante aanwezigheid de kreukels laat zien in de blazoen van absolute onkreukbaarheid van de VVD. Dat zit ze dwars.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 26 maart 2015


Geplaatst in de categorie: politiek

4.5 met 2 stemmen 152



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)