Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Numerologie

Omdat ik iets aan het uitzoeken was voor mijn werk omtrent het getal 24, kwam ik op een site terecht voor numerologie.

“Een numeroloog zoekt naar de samenhang der dingen door het getal (als versleuteld symbool van verborgen kennis) als uitgangspunt te nemen”. (Wikipedia). Dus.

Getallen boeien mij mateloos. Als kind al was ik dol op het rijst/schaakbord-verhaal. Dat de verhouding van omtrek en diameter van een cirkel altijd 3,141 592 653… is, maar dan ook altijd, (pi genoemd), ja, dat doet toch wel vermoeden dat god bestaat.
(god is in mijn ogen niet meer dan een IT-er die én tijdreizen heeft uitgevonden, én van het onsterfelijkheidsserum heeft geproefd én de doos van Pandora heeft geopend, maar toch). (En een mán is. Welke vrouw wil nou eeuwig leven?)

Drie wiskundedocenten raadden mij ooit af wiskunde in mijn pakket te houden, ik heb het toch gekozen, ben er op blijven zitten maar had op mijn eindlijst een 6. Een 6! Een voldoende voor wiskunde; ik was zelfs beter dan Erik Jan! (en die is in alles goed) (alles?) (ja alles). Maar ik vond wiskunde leuk. En nog steeds. Zoeken naar de optimale oplossing, heerlijk. Ik ben er slecht in, ik weet het, maar leuk vind ik dat zoeken wel.
Nu heb ik mij onderworpen aan een numerologische analyse. Het uitgangsgetal was mijn geboortedatum, door alle losse cijfers bij elkaar op te tellen kwam ik uit op 3. (bv: 12 wordt 3).
De verklaring volgt hier:
“De levensles die voor de 3 nodig is, is er één die velen zullen benijden, namelijk: leer feesten! Weg met de verlegenheid, bescheidenheid, je introverte benadering en je angsten. Belangrijk voor jou is om naar buiten te treden. Laat jezelf zien aan anderen, wees openhartig, ontwikkel je creatieve talenten en je gevoel voor humor! Hierbij kunnen contacten met creatieve, artistieke en extraverte mensen helpen. Het gaat erom dat je zo vrolijk wordt, dat je anderen ook blij maakt. Het motto voor jou is: Mens, durf te leven!”

Ik geef binnenkort een housewarming. Ik weet alleen niet of het aantal gasten bepalend is voor de mate waarin ik durf te leven. Ik ben wel naar buiten aan het treden (zie mijn vorige blog). Dus misschien doe ik iets goeds volgens de numerologie.
Ho! Ik krijg ineens het getal 10 door.
Het getal dat ik jou, mijn lieve lezer, geef.

Schrijver: Marcel Harmsen, 12 juni 2015


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.5 met 2 stemmen 152Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)