Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Help de Verhuizende

Je staat toch vreemd te kijken als je midden in je verhuizing een mevrouw aan de deur krijgt die je vraagt om te tekenen voor ontvangst van een pakketje en het pakketje blijkt uit Nepal te komen. Ik ken niemand in Nepal. Vorig jaar heb ik dan wel iets benefieterigs gedaan voor een weeshuis in Kathmandu maar dat mocht geen naam hebben.

Omdat ik tussen de dozen stond en met name tussen oningepakte spullen besloot ik het pakketje mee te nemen naar mijn nieuwe stek. Om het vervolgens weer te vergeten.
Verhuizen: inpakken, sjouwen, inladen, verplaatsen, uitladen, sjouwen, uitpakken. De schroefjes van de kast niet kunnen vinden. Teveel dozen op een onhandige plek. Waar is de Makita? Geen plek voor die leuke tafel. Is er al koffie?

En ineens dacht ik weer aan het pakketje. En zowaar, ik vond het in de tweede tas die ik inkeek. De begeleidende brief bleek al even hartverwarmend als bizar.

"Geachte heer Harmsen. U bent aan het verhuizen. Wij in Nepal begrijpen heel goed wat het is om even zonder huis te zitten. Omdat u zoveel heeft moeten doorstaan zoals uw oude huis met verlies verkopen, een nieuw huis vinden, de boel inpakken, de boel uitpakken, spullen niet kunnen vinden, wennen aan de nieuwe plek en de chaos en de geestelijke verwarring die daarbij horen, komt u in aanmerking voor een donatie uit het Noodfonds voor de Getroffen Verhuizende. U hoeft verder niets te doen. Binnenkort zal er automatisch een bedrag op uw rekening worden bijgeschreven. U kunt dit geld aanwenden om in uw eerste levensbehoefte te voorzien. Namens de Nepalese Samenwerkende Hulpacties wensen wij u veel geluk met uw nieuwe woning. U staat er niet alleen voor."

Ja, daar word je even stil van. Overigens heb ik het geld nog niet binnen maar je kent de bureaucratie in Nepal; die gaat niet over rozen maar over steile hellingen. Toch fijn dat de wereld aan je denkt. Verhuizen blijft een verborgen ramp waar veel te weinig aandacht voor is.

Schrijver: Marcel Harmsen, 19 juni 2015


Geplaatst in de categorie: woonoord

4.7 met 3 stemmen 137Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)