Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Tekstkleding

Ik hecht grote waarde aan de mening die vriend F. heeft over kleding en F. vindt dat mannen van een zekere leeftijd geen kleding meer zouden moeten dragen met daarop een tekst. Hij heeft het dan over teksten in de breedste zin des woords dus van reclame voor een bepaald merk tot grappig bedoelde teksten zoals: Als je dit kunt lezen sta je te dichtbij.

Ik ben het met hem eens. Helemaal nu ik weer een aantal dagen op een camping Hollanders heb kunnen observeren en wat die zoal dragen om op te vallen. Het is best erg.
Proud to be scout, was nog de minst nare die ik op een smakeloos jackje van een vijftigplusser heb kunnen ontwaren.
De gratis reclame die 'wij' blijkbaar zonder moeite willen maken voor merken als Adidas en G-star ('Je ontleent er een stukje identiteit aan' is een zin die bedacht is door slimme marketingmannetjes en -wijfjes), is een idioot fenomeen waar al niet eens meer raar over wordt gedaan.

En dan de grappig bedoelde, met teksten bedrukte T-shirts uit winkels waar ze ook mokken met tieten verkopen, u kent die T-shirts wel, ik ga hier echt geen voorbeelden noemen.
Het gaat hier om een ander soort mens dat dat soort textiel draagt. Volks, simpel, achterbaks, vaak uit Amsterdam of Brabant en zonder het vermogen van zelfreflectie.

Ik zie u een beetje ongemakkelijk deze column lezen omdat ik weet dat u zelf ook kleding met teksten in de kast heeft hangen. Blijf het lekker dragen, het zijn waarschijnlijk teksten die best door de beugel kunnen. Maar ik help u graag met een lijstje van items die u een hoop hoon zullen opleveren. Vermijd daarom:

Sweaters met: University of New York. (Of een andere universiteit waar u niet heeft gestudeerd).
T-shirts met: My boyfriend went to Bangkok and all I got was this lousy T-shirt. (Of elke willekeurige andere stad)
Een jas met reclame voor het merk van die jas.
Een petje met de naam van een honkbalclub.
Een T-shirt met een zogenaamd diepzinnige tekst (nobody loves me, I love nobody).
Een voetbalshirt van welke voetbalclub dan ook.
En alles van Gaastra.

En bent u nog niet van een zekere leeftijd, kijk dan sowieso uw kledingkast even na. Ik weet zeker dat u driekwart van wat er hangt vandaag nog weg kunt flikkeren.

Schrijver: Marcel Harmsen, 17 juli 2015


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.5 met 2 stemmen 106Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gustaf Kreuz
Datum:
18 juli 2015
Toevallig een zelfde irritatie gehad: www.nederlands.nl/nedermap/dagcolumn/dagcolumn/139387.html?zoekresultaat=ja

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)