Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

COMPLOT

Wat een prachtig artikel zat ik te schrijven afgelopen woensdagochtend!
Ik was vroeg opgestaan en zat om half acht al fanatiek te tikken.
Het was de onthulling en totale ontmanteling van het allesomvattende complot tussen de politiek, de media, de beurzen, de toezichthouders, het bankwezen, de rechterlijke macht, het leger en de politie.

De titel was Politiek en Politie.

Tot elf over negen schoot het geratel van de toetsen als een mitrailleur door het houten skelet van onze vuurrode boswoning.
Eindelijk had ik het hele conglomeraat van onderdrukkers en manipulatoren, van fysieke en financiële dreiging, van nieuwsdeformatie en doelbewuste misinterpretatie, van zalen vol wetboeken waarin minutieus uitgewerkte voetnoten de rechtspraak moedwillig hadden vervormd tot een elitaire bezigheid, voorbehouden aan door hun driedelig kostuum overeind gehouden advocaten, in zijn volle omvang en samenhang in kaart gebracht.
Mét alle verbindingslijnen, namen, geheime operaties, doofpotten, geclassificeerde documenten, verborgen cameraopnamen, afgeluisterde telefoongesprekken, undercover criminelen, steekpenningen, aanslagen, vluchtroutes, onzichtbare coderingen, en -wat nog nooit iemand gelukt was- waterdichte bewijzen voor de betrokkenheid van Nederlanders en enkele buitenlanders tot in de hoogste echelons van het militair-industrieel-politiek-financieel complex.
Het totale plaatje was de nacht ervoor in een drie- tot vierdimensionaal kristalhelder droombeeld, in polychroom, als een explosie van inzicht, een paddenstoelenkring van betoverende hallucinatie, verschenen.
Met dichte ogen, op het scharnierpunt tussen onderbewuste en halfbewuste, had ik een epifanie waarbij de virtual-reality bril aan diggelen valt.
Dus: meteen onder de douche (met grote omzichtigheid zodat het delicate satellietstelsel in de geestelijke kristallen bol intact zou blijven) en alles razendsnel op het scherm uitwerken.

Het huis zinderde van het gigantische elektromagnetische veld waaruit ik mijn revelaties rechtstreeks instraalde op mijn Mac. Als een racepaard in de Kentucky Derby renden mijn vingers, nauwelijks de toetsen rakend, als bezeten over de zwarte blokjes en vanaf het scherm kwam een grijze damp die warm in mijn gezicht blies. Het was elf minuten over negen...

Poef...
Het scherm werd uniform grijs..
Alle geluiden in huis verstomden..
Het kille ochtendlicht scheen door het raam..
Lampen, wasmachine, printer, verwarming gingen uit..
Ons hele huis was in een onbewaakte nanoseconde unplugged..

Bij nader onderzoek bleek de minister van Veiligheid om 9 uur precies aan het plaatselijk paaltjesplaatsingsbedrijf de opdracht te hebben gegeven om met een zogeheten Ditch-Witch (een zich op rupsbanden voortbewegend robot-karretje met een vervaarlijke scherpe metalen boor om paalgaten in de grond te draaien) de elektriciteitskabel van onze woning aan flarden te malen.

Toen ik bij de auto van het grondbedrijf op het raampje klopte, deed de dader schuldbewust en bedremmeld de deur half open, terwijl hij nog sidderde van de schrik vanwege de enorme steekvlam die uit de grond was gekomen, waarbij de brandgeur van het overal op zijn lichaam verschroeide haar een sinistere dimensie toevoegde aan onze dialoog:
Ik: was jij het?
Hij: je zegt het..
Ik: was het Plasterk?
Hij: niemand anders.
Ik: was het vanwege die column?
Hij: dat wordt pas over 25 jaar bekendgemaakt.

Toen wist ik genoeg...

Schrijver: Ton Hettema, 3 oktober 2015


Geplaatst in de categorie: misdaad

3.5 met 6 stemmen 772Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
3 oktober 2015
Ton, is er een ander woord voor FENOMENAAL? Hij/ zij is fantastisch heb weer ademloos zitten lezen!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)