Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Uitvluchten.

O, moeder wat was het heet...het was dan ook een mooie zomer om het geheugen op te frissen...veertien jaar en dan door een vrouw haar glas in je gezicht gedrukt krijgen, want face it: reggae was niet mijn soort muziek. En ik zie die ene leraar nog zó voor me, een oogje dichtknijpen. Daarom kwam de vuistslag van iemand die het ook al van zijn roots moest hebben, pijnlijk hard aan. Schelden doet geen pijn als woorden niet Nederlands ondertiteld zijn? Of U nou lijdt aan kleurenblindheid of het is in strijd met mijn veulste witte tietjes...racisme bestaat al weer een eeuw of wat en komt in de beste families voor.

Maar heb het hart niet om er voor uit te komen dat dit land niet opgewassen is tegen deze grootscheepse opvang, want je zou ze eens de kost moeten geven...daarom krioelt het nu van leven op dat ene kleine stukje aarde, afgezonken als bedelaar. Nog even en we wachten die aanzwellende horde uitvluchten met een tamboerijn op, trippend op kekke gympies komen ze van de wereld rond. En de impact komt gewoon neer op de rug van volgende generaties.

Maar dáár hebben we het niet over. U vindt mij hardvochtig? Soit. Dan wórd ik maar weggemoffeld op fakebook omdat ik wel gek like ook...maar goed, dat hardop schrijven volgens de één echt niet kan, weet je als geen ander dat racistisch klinkt als: alles, behalve de Somaliërs dan? Ach mijn "vriend," als ik jou toch niet had...

En hoe (h)eerlijk is dát... uitgebreid onder de douche, liefst iedere dag. Moet kunnen toch? De menslievendheid is niet aan te slepen, dus laat Uw bad én huis maar vol lopen, het kan niet op. We hebben het wel over mensen ja! Right. Alsof onze bejaarden niets menselijks meer hebben. Dan mogen zij nog blij zijn zeker ook, met het schamele recht op één wasbeurt per twee weken?

Wel, als we dan toch omkomen in medelijden...wordt heel de bevolking klem gezet om het de hele wereld en z'n moeder naar de zin te maken. Zo is Nederland inmiddels afgegleden als dé zeperd van het jaar. En dat is nou jammer. Want de EU heeft het nergens over het opvangen van uitvreters gehad. Vluchtelingen daarentegen hebben wel iets anders aan het hoofd dan met elkaar op de vuist te gaan of er op los te verkrachten. Maar het meest angstaanjagende is dat we pedofielen gaan opvangen, met kindbruid nog wel. U wilt geen dichte grenzen? Kijk en daar begint het al...zet er een leger werklozen op om de echte vluchtelingen er uit te pikken, want dit schiet niet op. Alsof politici ooit uitgepraat raken...punt is, je doet er zo weinig aan.

Schrijver: Monique Methorst, 7 oktober 2015


Geplaatst in de categorie: politiek

3.6 met 10 stemmen 397Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
7 oktober 2015
Email:
moi636yahoo.com
He wat leuk! Dank je wel Rene. Zou zonde zijn dat de site gaat stoppen, probeer zoveel mogelijk via twitter en facebook aandacht hiervoor te vragen en hoe meer geplaatst wordt, hoe meer kans dat de site doorgaat.
Naam:
Rene Turk
Datum:
7 oktober 2015
Ik heb je gemist! Welkom terug!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)