Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Hangende Barbertjes

Het journaille was er klaar voor. Barbertje zou hangen. Ze wachtten op de voorzitter van de Tweede Kamer mevrouw Van Miltenburg die zou komen vertellen wie van de fractievoorzitters gelekt had. Toen ze eindelijk kwam, werd ze belegerd door woordgrijpende microfoons. Maar opnieuw stelde Van Miltenburg teleur. ‘Ik weet geen naam.’ En: ‘We hebben unaniem besloten een commissie in te stellen.’

Er was geen barbertje. Er was geen triest einde van een veelbelovende carrière. Niemand werd de weg naar het minister-presidentschap ontzegd. Niemand hing.

Maar het journaille wist daar wel raad mee. Toen ze later op de dag een fractievoorzitter van één van de partijen zagen lopen was de vraag al klaar: ‘Kunt u nog functioneren nu u één van de verdachten bent?’

Natuurlijk konden ze dat. Maar ze hingen allemaal toch wel een beetje.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 13 november 2015


Geplaatst in de categorie: politiek

4.0 met 7 stemmen 138Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Jan R. Lunsing
Datum:
14 november 2015
Het gelekte heeft in de NRC gestaan.
Het was informatie over welke informatie de Nederlandse geheime dienst doorgaf (lekte) aan de Amerikaanse geheime dienst.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
13 november 2015
Treffend geschreven column van Jan. Rake reactie van Joanan. Scherpe doorgronding van Ton. De gebruikelijke soapseries als GTST en BB zijn er flauw kinderspel bij. Zelfs spannende detectiveseries als Flikken en Smeris kunnen er nog van leren. Ik vermoed dat het Haagse Binnenhof vooral bemenst wordt door uitmuntende acteurs. En nu maar afwachten wie de Oscar krijgt voor de beste hoofdrolspeler.
Naam:
Ton Hettema
Datum:
13 november 2015
...en weet iemand al WAT er gelekt is?
...en weet iemand al OF er überhaupt gelekt is?
...en weet iedereen al wat de commissie STIEKEM allemaal vedoezelt?
...en heeft iemand al een vermoeden waar deze klucht INTUSSEN de aandacht van probeert af te leiden?
...en heeft iemand het nog over alle AFLUISTERPRAKTIJKEN van de AIVD, waarover manneke pis Plasterk bijna struikelde?
...en heeft iemand het over de vorige week ingezette LOBBY voor meer geld voor deze instantie (justitie en veiligheid) die onze vinger-in-de-dijk Elco (gladjakker) Brinkman opeist op straffe van een bloedneus?
...en wie is wijs genoeg en handig genoeg en moedig genoeg om Jan Klaassen Samsom en Katrijn van Miltenburg met de deegroller te geven?
...ende despereert niet... beste Medelanders
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
13 november 2015
Hoe die ministers het steeds maar weer voor elkaar krijgen om de schijnwerpers op zichzelf te laten richten, inplaats van op belangrijkere, wereldwijde zaken, valt te verklaren uit hun narcistische persoonlijkheidsstoornissen en de permanente angst om eruit gemieterd te worden. Showdiva Van Miltenburg kwam op alsof ze een Oscar had gewonnen voor de langdradige soap, die het reilen en zeilen op het Binnenhof is. De voorspelbare clichés hobbelen over elkaar heen. Ik vond het nee-woord van Diederik Samsom niet erg overtuigend. Achter de schermen is het grote crisis en bellen ze elkaar plat. 'Heb jij al een vermoeden?' 'Je weet zeker dat je het niet hebt gedaan?' 'Kan ik je nog wel vertrouwen?' 'Nee, Mark, ik weet ook niet wie het is, maar ik ben het in ieder geval niet!' 'Tja, Mark, zwaar weer en een lek in de romp en zodra dat lek een gezicht krijgt, gaat je kabinetje naar de haaien!' 'Inderdaad, ik weet wie het is en ik weiger het te verzwijgen, Samsom!'...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)