Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Een wellevend 2016

Nog één dag doen we het alsof het 2015 is en daarna is het gedaan met dat jaar. Het heet een zeer bewogen jaar te zijn en ik geef u gelijk als u familie of kennissen heeft die op de verkeerde plek stonden in Parijs, of als uw huis op de verkeerde plek in Engeland staat, of als u bij V&D werkt, maar voor de rest valt het door de bank genomen eigenlijk wel mee.

Want de crisis is voorbij. In uw dorp of stad worden waarschijnlijk geen vluchtelingen opgevangen en als dat wel gebeurt is dat hoogstwaarschijnlijk ook geen probleem, want het heeft nog nergens tot problemen geleid. De enige problemen zijn dorpelingen die de politie aan willen vallen op een moment dat een gemeenteraad een vergadering probeert te houden.

Dus door de bank genomen valt het wel mee. De meeste treinen rijden op tijd. De supermarkten presteren het dagelijks om grote hoeveelheden voedsel voor u klaar te leggen en het merendeel daarvan is niet geheel ongezond. Vergeleken met andere tijden, de crisis in de jaren dertig, de tachtigjarige oorlog, de Middeleeuwen in zijn geheel, hebben we het heel, heel erg goed.

En toch klagen. En schelden. Dat is dan weer jammer. Dat is eigenlijk niet nodig. Dus, beste mensen, daarom ik wens u volgend jaar een wellevend en beschaafd 2016.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 31 december 2016


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4.0 met 2 stemmen 113Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
31 december 2016
Ik stem van harte met je in.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)