Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

De NS en David Bowie

Op de sterfdag van David Bowie reed ik met de trein na elf uur ‘s avonds het donkere druiperige Groningen binnen. Mijn medepassagiers zaten net als ik te dommelen en te gapen en de meesten waren zelfs zo moe, dat de mobiele telefoons waren opgeborgen of met zwart scherm in de hand lagen.

De conducteur legde door de intercom uit, dat we Groningen binnenreden, wat voor de ervaren reizigers een prettige mededeling was, maar ook niet meer dan dat, want dat wisten we al. Maar toen klonk ineens ‘Goodbye love, didn’t know what time it was, the lights were low oh low', de stem van David Bowie en het lied Starman.

Een raadselachtig lied, maar passend voor de situatie. Niet alleen was vandaag David Bowie gestorven, maar reden we ook de stad in waar in het museum een grote tentoonstelling aan David Bowie gewijd is.

De trein wordt steeds gezelliger. Laatst was ik door een conductrice gefeliciteerd met mijn huwelijksdatum en ik heb ook conducteurs een kleine show horen maken van de mededelingen bij het binnenrijden van Zwolle, Utrecht en Den Haag. Als het zo door gaat wordt treinreizen nog leuk ook!

Het lied van Bowie gaat over de Starman. Dit keer was de conducteur de Starman.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=4B5zmDz4vR4

Schrijver: Jan R. Lønsing, 14 januari 2016


Geplaatst in de categorie: muziek

3.6 met 5 stemmen 128Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)