Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Bewust Niet Stemmen

Drie redenen om niet te stemmen.

1.
Dit is een Europees referendum en geen Nederlands referendum.

Als ik in de gemeente Vlagtwedde een referendum zou houden over de uitslag van dit referendum, verwacht niemand dat Den Haag luistert naar de uitslag van de zeer respectabele inwoners van de gemeente Vlagtwedde. Waarom zou Brussel moeten luisteren naar de respectabele inwoners van Nederland?

2.
De aanvragers zijn populaire pubers die het niet om de wet zelf gaat.

De voorman Jan Roos van de aanvragers geeft aan dat hij geen standpunt heeft, maar wel wil dat de opkomst zo groot mogelijk wordt. De meesten die campagne voeren gebruiken het referendum om aandacht te krijgen voor hun standpunten en niet omdat ze in het verleden standpunten hebben ingenomen ten aanzien van een associatieverdrag met de Oekraïne of geen enkele ander associatieverdrag.

3.
Ik overzie de gevolgen van mijn stem niet.

Ik overzie niet wat de gevolgen zijn van mijn stem en wil geen verantwoordelijkheid dragen voor iets wat ik niet overzie.
Voordat er een referendum was, had ik ook geen mening. Ik zie niet in waarom ik nu wel een mening heb.

Mocht u zich hierin (deels) herkennen dan roep ik u op om net als ik bewust NIET te stemmen.

En verder te gaan met alle andere problemen die niet door pubers zijn veroorzaakt.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 24 maart 2016


Geplaatst in de categorie: politiek

4.8 met 5 stemmen 143Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
24 maart 2016
Of de aanvragers van dit referendum wel of geen 'populaire pubers' zijn, zegt niets over dit stemrecht, dat wij krijgen. Ik hoef maar een paar meter te lopen om te gaan stemmen, dus doe ik het in tegenstelling tot wat ik eerder beweerde wellicht wel. Er hebben mensen gewerkt om dit mogelijk te maken en dat wil ik bij nader inzien toch graag waarderen.
Ik vertelde mijn buurman, dat ik 'ja' ga stemmen, omdat ik zat van alle negativiteit ben. 'Dat zal Poetin niet leuk vinden!', reageerde mijn buurman. 'Maar Poetin is mijn vriend niet!', antwoordde ik. Ik wil mijn medemensen in Oekraïne graag zoveel mogelijk de kans geven om democratisch/westers te worden. Bovendien aas ik op het welgemeende bedankje van diegene, die de hele dag bij de stembus zit, terwijl er maar mondjesmaat mensen binnen druppelen, wat de verwachtingen zijn. Daarbij, zo vaak ga ik niet uit, dus wat let me. JA!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)