Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Het Wereldwiel (dubbele aflevering)

TAROT

een interpretatie van de volgende afbeeldingen:
kaart 10: het wereldwiel
kaart 13: de onthuller
kaart 15: de zelf-hypnose

Kan ik het basis-idee van de Tarot in een paar woorden uiteenzetten?
Laat ik het proberen.
De kern van de Tarot is een serie van 21 afbeeldingen (kaarten, plaatjes) die elk een aspect belichten van de omstandigheden waarin de Mens op Aarde zich bevindt. Dit in kaart brengen is zodanig kunstig gedaan dat er een oneindig aantal betekenis-lagen verborgen zijn in de manier waarop alle ingrediënten op zo'n afbeelding zijn gearrangeerd. Elke 'kaart' vertegenwoordigt in sterk gecondenseerde vorm een onderliggend principe van de Grotere Werkelijkheid.

15: de zelf-hypnose
Een van de meest verborgen, maar tegelijkertijd meest ingeburgerde doelstellingen van datgene wat de Toezichthouders, de Aandeelhouders, de Geldbeheerders, de Geld uit het Niets Tovenaars, de Organisatoren, de Producenten, de Commentatoren, de Wetens-gappers en de Regelaars 'onze welvaartsmaatschappij' noemen, is om de aandacht van het grote publiek (iedereen) af te leiden van het eigenlijke doel waarom wij mensen hier op Aarde zijn.
Alles wordt in het werk gesteld: alle witte olifanten worden uit de porseleinkast gehaald, alle schandalen worden in 3-D over de realiteit heen geprojecteerd, oorlogen geënsceneerd, vijanden gecreëerd, crisissen georganiseerd, schurken gesubsidieerd, rampen georkestreerd, dreigingen van allerlei aard worden gefantaseerd en met de meest geavanceerde computertechnologieën beeldend voorspeld en uitgebeeld, vergezochte theorieën over geschiedenis en toekomst van de mensheid worden dwingend voorgeschreven in de tekstboeken van het reguliere onderwijs, stemmingen worden gekweekt voor of tegen bepaalde denkbeelden of opvattingen, modetrends worden op de massa's losgelaten waaraan ze zich niet kunnen onttrekken... Kortom: geen moeite en geen leven wordt gespaard als het erom gaat de gedachtewereld van de mensheid zoveel angst in te boezemen voor datgene waar het mensenleven werkelijk over gaat, dat iedereen met een door de overheid verstrekt, ingebouwd alarmsysteem rondloopt dat automatisch, dag en nacht aanslaat met oorverdovende sirenes telkens wanneer de Natuurlijke Wereld op kousenvoeten dichterbij mocht sluipen.

13 de onthuller:
Om dit doel te helpen bereiken, zijn alle inspanningen van landregeerders, alle kartels -van banken, van genotsmiddelenproducenten, van landen (onder het mom van 'unies', 'verdrag-organisaties', of 'gemeenschappen'), van wetenschapslobbyisten, van wapenproducenten, van nieuwsmedia, van monetaire unies- erop gericht om ons, de gewone man en vrouw in de straat, te doen geloven dat ZIJ het reilen en zeilen van de enige echte wereld op een voor ons veilige en betrouwbare wijze dirigeren, en ons door deze altruïstische daad behoeden voor al die bedreigingen van de status quo waar ze ons over hebben geleerd dat ze een gevaar vormen voor: de wereldvrede, de werkgelegenheid, onze pensioenen, onze gezondheidszorg (lees: de winsten der farmaceutische industrie, de winsten van ziekenhuizen, de salarissen van bestuurders en andere profiteurs), de stabiliteit van ons monetaire systeem, het voortbestaan van onze cultuur, de westerse waarden, onze verworvenheden (lees: de hypocrisie, de koehandel, de corruptie, de klassenjustitie, ons volkomen verziekte politieke systeem, ons hersenloze politieapparaat, onze door de NAVO en het Pentagon geblackmailde en gemanipuleerde militaire organisaties, en vooral, als Kroon op deze Disney-Droom: de prachtige pantomime waar de grauwe massa al eeuwen mee wordt gehypnotiseerd, te weten het Koningshuis en de elke generatie uitdijende stoet prinsen, prinsessen, en adellijke oplichters die zich een aantal treden boven het gewone volk verheven voelen omdat ze …. waarom ook alweer? ….Royalty zijn, en door een onooglijke wandluis wekelijks voor de tv tot halve godheden met blauw bloed de hemel in worden geprezen) en zo nog een paar sprookjes van Grimmigheid en Andersom.

10 het wereldwiel:
Maar als dat alles wat 'ze' ons als een Fataal Morgaans Spiegelbeeld voorhouden niet waar is, en als die hele van intellectuele inteelt doortrokken culturele wereldstaat staat te wankelen op de breuklijn van de Sint Andreas Plooi, als die ganse fantasia-wereld die als een Game of Thrones dagelijks over onze schermen galoppeert, gesponsord door kaalhoofdige, zwaar bebrilde, onbewezen stellingen in elkaar flansende wetenschappers, razendsnel blinkend lege woordbellen blazende politici, zich elke dag met de heroïne van hebzucht injecterende financiële intriganten, seksueel gefrustreerde -want celibataire- geestelijke bruinpijen en witboorden, met hel en verdoemenis dreigende ballen- en billenknijpende dommenees. eindeloos op hun kundalini-krent zittende oranjejurken, paarsgemantelde en gemijterde ronddolende schaapherders, van zware koperen kruisen doorbuigende en dichtbekinnebaarde orthodoxen, bekeppelde en bebakkebaarde rabiate rabbi's, om nog maar te zwijgen van die lamme, hun vrouwen vanwege hun eigen seksuele frustraties als mummies inzwachtelende, achterbakse, overal van penisvormige minaretten hun achterhaalde bijgeloof rondbazuinende muizemannen...
…...
wat als dat luchtkasteel door één, alle verdoezelende, bezoedelende historische wolken wegblazende wervelstorm wordt teruggestuurd en verdwijnt in dezelfde Grote Projector waaruit het ooit allemaal verscheen?

Zouden wij ons dan werkelijk collectief gaan bezighouden met die meest fundamentele van alle vragen: WAT KOM IK HIER DOEN?

Of zou het maar even duren voordat de hele santemekraamse bromtol weer op volle toeren doordraait om met zijn hypnotiserende mantra de mensheid opnieuw in een millennia durende trance van chance te spinnen?

Schrijver: Ton Hettema, 30 april 2016


Geplaatst in de categorie: wereld

3.0 met 1 stemmen 123Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
7 mei 2016
Lieve An, je hebt groot gelijk.
Vier regels is meer dan genoeg.
En dan nog 5 regels reactie.
Ik voel m'n inspanningen beloond!
Naam:
An Terlouw
Datum:
30 april 2016
Lieve Ton, bij het zien van de titel dacht ik, ja daaaag, daar heb ik geen zin in...heb alles bij elkaar vier, jawel 4 regels gelezen...ligt het aan mij? Natuurlijk, ik ben moe en als je MOE bent moet je geen TON lezen...maar een TON zonder reactie DAT kan niet en dus: niet gelezen maar wel gereageerd...liefs An

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)