Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Ontluikende onderhandelingen

‘Ik had me juist voorgenomen om het niet te doen’, zei een vrouwenstem achter me. Een lagere mannenstem antwoordde onverstaanbaar, maar het werd me duidelijk dat ik een intiem gesprek zat af te luisteren. ‘Ik wil het niet laat maken’, reageerde zij. Opnieuw was zijn stem niet duidelijk, maar een half gesprek volgen is soms voldoende om het hele gesprek te begrijpen.

Ze bleef vriendelijk.

‘Ik moet morgen vroeg werken.’ Een argument waar hij natuurlijk niet van terug heeft, maar dan gaat ze verder: ‘Hoe laat eindigt deze voorstelling?’

Er is onderhandelingsruimte! Het is een spannend hoorspel! Een half hoorspel, want ik blijf hem niet verstaan. Maar haar stem blijft helder.

‘Misschien eentje dan. Een alcoholvrij biertje.’

Ik ga meeleven. Ik begin me af te vragen of ik ze kan helpen. Ik kan me omdraaien en een compromisvoorstel doen. Hij wil graag, zij wil eigenlijk ook wel, maar wil ook helder op haar werk verschijnen. Ik kan voorstellen om een andere avond uit te gaan, of twee alcoholvrije biertjes. Ik heb de indruk dat ik te maken heb met twee mensen die aan het begin van een relatie staan. Hier, achter mijn rug in het Grand Theater te Groningen, worden de verhoudingen voor misschien voor een heel leven bepaald: buigt hij voor haar werk of buigt zij voor zijn aandacht? Of beter gezegd: hoe ver buigt hij en hoe ver buigt zij?

Het compromis is nog in de maak als de zaallichten uit gaan. De voorstelling begint.

Na de voorstelling zie ik ze buiten om elkaar heen draaien.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 22 september 2016


Geplaatst in de categorie: huwelijk

4.0 met 3 stemmen 941Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)