Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Monasch

‘Wat moeten we met Monasch? Ik stem graag op iemand die niet gaat winnen, maar Monasch maakt het mij wel moeilijk. Hij is voor het uitvoeren de uitslag van het referendum over Oekraïne, voor open lijsttrekkerverkiezingen en zo dat mensen die niet lid zijn voor de PvdA toch de lijsttrekker van deze partij kunnen aanstellen. Die lijsttrekker, zo vindt hij, moet dan ook het verkiezingsprogramma bepalen. Met andere woorden: het congres wordt dan, net als in de VS, een show waar de leden worden geacht hun handen blauw te klappen voor matige speeches van matige politici, in de hoop dat er een quote met luid applaus op het journaal verschijnt. En dat de leden niets meer over het programma hebben te zeggen.

Dat is de partij in de uitverkoop zetten. Dat is het Amerikaanse systeem overnemen, Amerika! Een het land waar een steenrijke proleet die verkiezingen probeert te winnen door de democratie van de VS aan te vallen strijdt met de meest onpopulaire kandidaat die de Democraten sinds jaren wist te vinden. Amerika: het land waar straks de nieuwe president ofwel totaal ongeschikt voor zijn vak is, ofwel door de kiezers met historisch groot wantrouwen wordt bezien op de dag dat de uitslag bekend wordt: Amerika nadoen is vragen om alles wat daar fout gaat, hier ook fout te laten gaan.

Of zou Putin er achter zitten? Die wordt er ook van verdacht dat hij wikileaks voorziet met informatie uit Clintons e-mails – zou Putin Monasch zien als een mogelijkheid de Nederlandse democratie verder te destabiliseren? Op bladzijde 283 van ‘De strijd om de macht’, geschreven door Monasch zelf, staat een foto van Monasch die Putin een hand geeft – zou?

Nee. Ik kan me dat niet voorstellen. Daarvoor is de PvdA niet belangrijk genoeg. Zelfs niet voor de Nederlandse democratie.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 20 oktober 2016


Geplaatst in de categorie: politiek

3.5 met 2 stemmen 105Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)