Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Berlijn, Zurich, Ankara en George Bush jr.

Opnieuw een aanslag.

Drie.

Eén man schiet in Turkije de Russische ambassadeur dood bij een tentoonstelling van foto’s. De man begint zijn toespraak, knal, vertrokken gezicht, scherm zwart. Later is hij dood. De schutter leeft nog een tijdje maar is ondertussen ook dood.

Waarom?

De dader geeft aan dat hij kwaad is over wat er in Aleppo is gebeurd. In zijn onmacht schiet hij niet de dader en evenmin de verantwoordelijken, maar een ambassadeur dood.
In Aleppo is de toestand natuurlijk verschrikkelijk, bombarderen Russische vliegtuigen en militairen van Assad gewapende opstandelingen en raken daarbij voornamelijk onschuldige burgers. De omsingeling is volkomen, zodat water en voedsel de laatste stadsdelen die nog in handen van opstandelingen zijn niet meer in komen.

In Zürich schiet een man op Somalische islamieten die aan het bidden zijn. Er zijn drie gewonden en de dader is dood.

Waarom deed hij het?

Er zijn nog geen redenen bekend.

In Berlijn rijdt een man in een vrachtwagen op de kerstmarkt in. Daar rijdt hij elf mensen dood. De twaalfde dode zit naast hem, het is de Poolse chauffeur van de vrachtwagen die waarschijnlijk al eerder door de dader is vermoord. De dader is gearresteerd.

Maar waarom heeft hij het gedaan?


Lang geleden was ik bang dat de inval van George Bush in Afghanistan zou leiden tot verspreiding van oorlog en terrorisme. Dat is uitgekomen. Het is nog erger geworden dan ik dacht, maar ik had ook niet gedacht dat hij Irak zou binnenvallen. In ieder geval is het terrorisme van de radicale islam nu overgeslagen naar Irak en Syrië en doordat Europa vervolgens ten strijde trok, is het ook overgeslagen naar Europa. Ondertussen zijn Europese terroristen een oorlog tegen de islam begonnen: in Duitsland al eerder, Breivik in Noorwegen en nu, vermoed ik, een man in Zürich.

Gelijk krijgen is niet altijd fijn.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 22 december 2016


Geplaatst in de categorie: politiek

4.3 met 6 stemmen 166Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Jacob van Schaijk
Datum:
22 december 2016
"Wij" beseffen nog niet half hoe erg de situatie is.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)