Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Van der Treur gezeur

Ik doe, een dag voor het debat Van der Steur getreur-debat, het debat om het bonnetje 3.0 of de Teeven deal-the sequal, hoe u het maar noemen wilt, een voorspelling.

Van der Treur treedt af. Dat gebeurt na een lang debat dat vooral dient om de lijsttrekker van de VVD zo ver mogelijk buiten het debat te houden. Want het onderliggende punt is dat de VVD het eigenlijk niet zo serieus neemt – politiek. Een beetje sjoemelen moet kunnen, natuurlijk niet voor anderen, maar voor iedereen in het Old Boys (m/v) Network wel. Immers, de bedoelingen van degenen in het Old Boys Network zijn goed en die van anderen zijn niet zo goed.

Dat is de valkuil van elke politicus die begint te buigen met integriteit. Aan de andere kant worden integere politici zelden gekozen, want het is niet uit te houden – integriteit – in een omgeving waar je steeds moet onderhandelen. Je wordt er ontzettend chagrijnig van. Dat is ook de reden dat partijen met veel chagrijnige mensen eigenlijk de meest betrouwbare partijen zijn.

De VVD staat juist bekend om zijn vrolijke mensen. De lach van Zalm, de vrolijke Dijkstal en de lachende Rutte zijn goede voorbeelden van mensen die wel een pilsje lusten en lekker lang kunnen doorzakken als het landsbelang dat toelaat. Of niet. Dat soort mensen komt in alle partijen voor, maar de VVD heeft de meeste. Zij hebben geen strenge God en geen knagend geweten.

De kern van het probleem van Van der Steur is dan ook niet zozeer de email, maar de wijze van omgaan met elkaar. Old Boys, Young Boys en tegenwoordig ook leuke vrouwtjes erbij. Kan allemaal. Als we de sores maar binnenskamers houden. Dat lukt dus niet in Den Haag en dan kan iets heel lang doorzeuren en etteren. En dan moet er steeds weer eentje weg: Opstelten, Teeven en nu dan Van der Steur. Temeer omdat die het leuke baantje van Opstelten overnam, nadat hij (mede) de fouten had gemaakt die het einde betekende voor de politieke loopbaan van deze voorheen toekomstige éminence grise van de VVD.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 26 januari 2017


Geplaatst in de categorie: politiek

4.0 met 4 stemmen 163Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
26 januari 2017
je spreekt uit, of beschrijft, Jan, wat bij heel veel mensen langzaam begint te dagen
de waarheid en de werkelijkheid worden nog steeds verhuld door de spraakwatervallen die de Satyrs van de politiek dagelijks over elkaar, ons, de duvel en z'n mallemoer heenspuien. Als ik maar genoeg praat, weten ze, wordt iedereen zo murw en moedeloos dat ik kan doen wat ik wil. Daar lijkt de 'gewone mens' nu schoon genoeg van te hebben..

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)