Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Een weekje televisie. O.. my.. God!

Begrijpelijk dat jongeren van nu bijna geen tv meer kijken. Ik schat in dat over tien jaar alle zenders zijn opgedoekt. Huiver even gezellig mee met een greep uit een weekje tv:
Zappend door tv land stuit ik op een zender waarbij Linda de Mol ons verblijdt met een kijkje in een poging tot afslanken. Ze vertelt in haar programma dat ze weer een kilo is afgevallen. Heel gek, toen ze er elke week een kilo bij kreeg, hoorde je daar helemaal niks over.

Een dag later worden wij zo ongeveer de hele dag verblijd met mededelingen over Humberto Tan’s vreemdgaan avonturen met ene Dionne Stax, een omhoog gevallen nieuwslezeres.
Tan is de succesvolle presentator van RTL Late Night, een tokshow van allure waar uiterst geraffineerd, louter boeken, cd’s en theatervoorstellingen van bekende Nederlanders worden verkocht aan het publiek. Ze hadden het dan ook beter de grote Marskramershow kunnen noemen.
Hoe dan ook, vlak voor de reclame begint hoor ik Humberto ineens ’tot stax, na de reclame,’ zeggen. Maar oké, ik kan mij vergissen uiteraard.

Verder zie ik in elk journaal ineens hetero’s hand in hand lopen. Zo wandelt Alexander Pechtold, bijvoorbeeld met iets dat op een man lijkt over het binnenhof. Uiteraard volgen veel meer bekende goden dit statementje. Enerzijds om die mishandelde homo’s een hart onder de riem te steken. En anderzijds omdat je weer eens reclame maakt voor jezelf en dus ook je nieuwe cd, boek of theaterstuk. Business is business..

Persoonlijk geloof ik dat die potenrammers het geen ‘reet’ kan schelen wie er allemaal een statement maakt, maar dat terzijde.
Heel Nederland dus hand in hand. Als dit niet het jaar van Feyenoord wordt, dan weet ik het ook niet meer.

Ook worden wij bijna dagelijks geconfronteerd met een wegens rassendiscriminatie veroordeeld politicus met grondwet ondermijnend verkiezingsprogram, die in het journaal elke dag mag zeuren over het feit dat hij niet mee mag doen met de formatie. En vanuit zijn gezichtspunt snap ik dat helemaal.

Verder een terugblik op de verkiezingen. O!, heeft iemand Jesse Klaver al uit de Amsterdamse concertzaal AFAS opgehaald? Of staat ie daar nog met opgerolde mouwen zijn Bergrede te reciteren. Overigens ben ik van mening dat iedere politicus, die in de weken voor de verkiezing met opgestroopte mouwen een zaal binnenkomt, per definitie ongeschikt is als premier en zou hij er net als Spekman, de trui aan moeten geven.

Kortom, Het leven is een feest maar je moet zelf af en toe de t.v. uitzetten...

Schrijver: van Gellekom, 10 april 2017


Geplaatst in de categorie: algemeen

3.4 met 5 stemmen 625Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Fred
Datum:
10 april 2017
Verfrissend!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
10 april 2017
Jeetjemina zeg, Humberto (51) doet het nu met Dionne (31), terwijl hij Ineke (47) en zijn 3 kids in de steek laat. Die man zit diep in een midlife-crisis, wat menige man overkomt, maar kan iemand hem flink wakker schudden, want met die verleidelijke beauty-queen gaat het binnen de kortste keren zeker mis, al maakt hij wel veel mannen jaloers.
Ik ga voortaan ook even anders naar de onschuld spelende Dionne kijken.
Merci voor deze boeiende televisiedoorgeefluikroddel.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)