Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

De dag kan nog alle kansen op

Even een paar boodschappen doen. Op de fiets maar deze keer. Twee buurmannen leuteren zoals gewoonlijk voor mijn tuinhek. Hun honden schijten mijn hek onder en opruimen ho maar.
Maar mijn kans komt nog wel. Kortom, de dag kan nog alle kansen op.
Ik hoor de ene buurman zeggen dat 50% van het menselijk DNA overeenkomt met dat van een banaan. Waarop de andere buurman zegt; ‘tja, aan de ene kant denk ik dat ook en aan de andere kant, niet.‘

Had ik al gezegd dat het nog maar negen uur in de ochtend is? Nee?? Oké, het is negen uur in de ochtend.
Eén van de buurmannen grijnst naar mij en vraagt of ik nog wat zinnigs te melden heb. ‘Nou, antwoord ik, Feyenoord is na het kampioenschap weer vier punten gestegen in de peiling van Maurice de Hond.’
Omdat het begint te regenen pak ik toch maar de auto.

Bij de supermarkt scharrel ik mijn boodschappen bij elkaar. Ik hoor een meisje tegen de man achter de vleeswaren toonbank zeggen: ’ik wilde 3 ons gehakt. De man achter de toonbank is leuker dan zijn deurknop thuis en antwoordt: ‘Oké…en nu niet meer?’ Meisje kijkt hem niet-begrijpend aan, zegt niets en begint driftig op haar mobieltje te rammen. Dat is ook zoiets, die mobieltjes. De jeugd van nu weet niet half hoe goed ze het hebben. Wij moesten vroeger nog 4x op de 9 drukken, om een kleine z te schrijven. Ja, niet dan?
Deze supermarkt verkoopt trouwens ‘pannenkoekspek’ en ‘tostiham’. Vind je het gek dat er allemaal verwarde jongeren rondlopen?!

Bij de kassa zie ik een krant hangen. Grote kop: Wilders zet in op ouderenzorg! Goed idee van Wilders. Dus denk eraan PVV’ers, niet weer al je geld aan bier en kroketten opmaken terwijl er ouderen ongewassen zijn en er voedselbanken bestaan.
Daaronder een bizar bericht. Ik lees het twee keer. Het staat er toch echt: In Meppel zijn 40.000 mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen massa-evenementen (??)

Voor mij bij de kassa staan twee mannen van een jaar of zeventig, allebei met een golfstok op hun rug, te jammeren dat alles zo duur is tegenwoordig. En gelijk hebben ze. Een stille ramp voltrekt zich. Ouderen die de contributie van de golfclub in termijnen moeten betalen. Kom Op! Ik hoor het Rutte nog zo zeggen: ’De waarheid blijft belangrijk in onze tijd.’ Zeker weten, Rutte, maar alleen als er geen andere oplossing is zeker?’

Buiten gekomen zie ik een man vier kleuters in een bakfiets tillen, terwijl ik een krat bier in m’n kofferbak zet. Die jaloerse blik in z’n ogen: top!

Maakt mijn dag weer helemaal goed…

Schrijver: van Gellekom, 29 mei 2017


Geplaatst in de categorie: algemeen

3.6 met 5 stemmen 130Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)