Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

I LOVE IT

Ik ben een groot fan van Piet Paulusma. Alles van hem wil ik zien. Van Piet the weather report, Piet the movie, Piet the musical tot Piet’s revival en Piet’s Ascension.

Zelfs het feit dat zijn outfit afkomstig is uit een zak met tien jaar oude kleren, die op weg naar Roemenië van de vrachtwagen is gevallen en waarvan Piet dacht: pik in, een extra rafelige trui van Zeeman voor een frisse dag kan geen kwaad. Maakt mij niet uit. Ik vind het zelfs vertederend om te zien. Want hij blijft zo gewoon, die Piet.
Na zijn opmerking: ‘morgen weinig regen maar wel lang’, kan hij bij mij niet meer stuk. Hij is onbetwist dé weerman van Nederland. Is toch geweldig? Een kwartier lullen over van alles behalve het weer om daarna binnen één minuut de weersverwachting af te raffelen.

Voor Nicolien Kroon, de weervrouw van RTL4, heb ik ook een enorm zwak. Dat komt door haar stem. Zij praat alsof ze een week of vier continu carnaval heeft gevierd. Waarbij zij op straat, in de door haarzelf voorspelde keelontsteking-opwekkende regen, totaal kachel, het weerbericht naar voorbijgangers stond toe te schreeuwen.
Ik ben gek op dat soort types. Laatst kwaakte ze: ‘van het zuiden uit gaat het regenen en dan wordt het nat.’ Heerlijk!
‘Ze houdt ook van verkleinwoordjes. Om de boel af te zwakken: ’het weertje wordt best frisjes met een graadje of -22.’
Top! Dan lijkt het meteen minder erg.

Daarna laat ze een foto zien van een ondergelopen weiland met een kudde schapen. Nicolien Kroon weer: ’Nou, zo erg was het vandaag allemaal niet hoor. Viel allemaal best mee. Kijkt u zelf maar op dit fotootje van Jan Eng uit Pupjesfliereradeel. Ziet u die schaapjes dartelen in het weitje?’
Dartelen???? Die schapen zwommen voor hun leven! Er lag er zelfs één met de poten omhoog en de kop onder water! Hoe lief en sexy ook; maar eh.. van welke planeet komt die Nicolien!

Nee, geef mij uiteindelijk dan toch Piet Paulusma maar. Terwijl Nicolien Kroon windkracht 12 weg staat te redeneren met sussende woorden als: ’best zware windstootjes oplopende naar een codetje geel,’ staat Paulusma bij diezelfde windkracht 12 op de Afsluitdijk te vertellen dat Koos Krent van duivenvereniging “niet te tillen” naast hem staat om te komen vertellen dat postduiven ook heel goed uit de voeten kunnen bij wind tegen.
Oké, Piet raakt een beetje in paniek als hij ziet dat Koos niet meer naast hem staat en zijn hoofd lijkt door de orkaan op een mislukte bietenoogst, maar hij staat er tenminste. Life! En met een trui van Zeeman en schoenen van wijlen Piet Kerkhof. Oat Moarn.

I love it!

Schrijver: van Gellekom, 26 juni 2017


Geplaatst in de categorie: humor

3.2 met 9 stemmen 158Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Ojeetje
Datum:
19 november 2021
Vreselijke stem van deze mevrouw mijn oren doen er pijn van.ze totaal ongeschikt qua stem geluid. Switch gauw van zender.
Naam:
Angelique
Datum:
4 maart 2020
Vreselijk die stem van Nicolien Kroon, wie heeft haar voor tv geselecteerd?
Naam:
Nummer 22
Datum:
26 juni 2017
Waar is Diana Woei gebleven. Haar naam alleen al geeft het woord mistral al verkoeling.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
26 juni 2017
Omdat ik alleen Nederland 1,2 en 3 kan bekijken, ken ik Nicolien Kroon niet. Niet het zusje van Marco Kroon, maar ze was wel als meteorologe majoor bij de Koninklijke Luchtmacht. Nou zijn er niet veel meteorologen bij die strijdkracht en word je daar dus al gauw een hoge pief. Je typeert haar op zeer komische wijze en ik krijg een duidelijk beeld van haar. Wellicht wil ze ons behoeden voor de ellendige uitwerkingen van het weer.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)