Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Tour de la Hoer

Vier mannen om een tafel die ongekend uit hun nek kletsen over fietsen. Anderhalf uur lang!! (?)
Wij hebben het dan over het praat-programma Tour du Jour van RTL 7 dat deze heren, zeven avonden per week, onzinnige dingen over fietsen in de Tour de France laat vertellen. En ik zweer het, daar kijken nog bijna 250.000 mensen naar.

Zelf heb ik het een avond geprobeerd. Het lukte mij een kwartier mijn ogen open te houden. Een uitstekende therapie dus tegen slapeloosheid.
In dat kwartier hoorde ik termen over mij heen rollen als ‘zure benen,’ ‘treintje lossen,’ ‘moraal opdoen,’ en volle bak spurten.’
Dat was overigens ook het moment dat ik volle bak in slaap viel.

Mijn buurman Wiebe, die pas op latere leeftijd de diagnose "autist" kreeg, is wel dol op wielrennen. Hij reed zelfs ooit een keer mee jaren geleden. Illegaal weliswaar, maar toch. Hij reed toen gewoon het peloton in en niemand merkte dat hij er niet bij hoorde.
Wiebe had overigens een hekel aan Mart Smeets. Wij wisten dat toen. Bij de finish zag hij Smeets staan en ging hij erop en erover. Zag je Mart ’s avonds zijn programma fluisterend presenteren. Was een kijkcijferrecord toen!

Aan tafel gaat het, onder leiding van presentator Wilfred Genee, die het nu eens niet heeft over zijn hobby 'macro-chaotische snacks in elke sportkantine', inmiddels over de oud-wielrenner Thomas Dekker die een boek schreef waarin hij zijn oud collega’s naaide met kleedkamerverhalen over drugs, drank en neuken. Niet per se in die volgorde.
De man heeft zijn naam mee want, gaat het gerucht, als hij niet, met de infuuspomp vol drugs nog bungelend aan zijn arm, een berg opreed met zijn fiets, ‘dekte’ hij tussendoor elke voorbij slenterende vrouw die hij maar te pakken kon krijgen.

Vanwege die hoedanigheid én vanwege het naaien van zijn collega’s noemen ze hem nu Thomas Naaier, maar dat geheel terzijde.
Dat boek van Dekker heet trouwens “Mijn gevecht” maar een titel als bijvoorbeeld; Tour de l’Hoer had de lading beter “gedekt.”

Het programma sukkelt zijn negentigste minuut in en ik word gillend wakker. Niet alleen omdat ik nodig moet pissen overigens. De tijdrit naar de sanitaire zone is een record; drie seconden!

Schrijver: van Gellekom, 17 juli 2017


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.7 met 7 stemmen 102Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
17 juli 2017
Gelukkig kan ik alleen NPO 1,2 en 3 ontvangen en dan nog de laatste tijd met veel haperingen, die erop duiden dat het einde in zicht is. RTL 7 bestaat dus niet voor mij. Dat raad ik jou ook aan. Gewoon geen kabeltv meer nemen en maar wat aanklooien met slappe ontvangstsystemen, zoals ooit met de dakantennes. Wel zo stressloos, want door overinformatie worden we als met bommen platgegooid.
Overigens heb je het mis wat Dekker betreft, want die heeft juist een moedige zet gemaakt door de wielrennerij te ontdoen van zijn schijnheiligheid.
Naam:
Fred
Datum:
17 juli 2017
Dus na een kwartiertje kijken, waarbij je je ogen nauwelijks kunt open houden, heb je een mening.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)