Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

De politieke hypocrisie

De kabinetsformatie is weer begonnen. De formatieonderhandelingen tussen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie zijn na een vakantie van drie weken hervat en er is voorlopig geen zicht op een goede afloop. Of er voor Prinsjesdag een nieuw kabinet op het bordes staat, kon VVD-leider Mark Rutte niet zeggen.

Omdat ik de Libelle al gelezen had deze week, en ik weinig anders te doen heb, ben ik maar eens begonnen aan lectuur van hetzelfde Libelle-niveau; het doorspitten van standpunten van de diverse partijen.
Nou, dat valt nog niet mee kan ik je melden. Het langdurig bestuderen van de telefoongids is een avondje Youp van het Hek in het kwadraat vergeleken bij de doffe ellende die ik aantref als partijstandpunten. Sterker nog; je kunt beter een uurtje gaan kijken naar opdrogende verf. Daar knap je beter van op dan naar die hypocriete onzin van die politieke onbenullen te staren.

Uiteraard ga ik je niet vervelen met die onzin maar de standpunten van, bijvoorbeeld de SGP, wil ik u toch niet onthouden.
Oke, ze doen niet mee in de formatie maar de standpunten van deze partij geven zo heerlijk helder duidelijk de hypocrisie aan waar ik op doelde dat het onmiddellijk je ogen opent en je meteen besluit om nooit meer ergens op te stemmen. Ik wel tenminste!
Hier volgen twee standpunten van de SGP die zo ongekend tegenstrijdig zijn, dat ik het eerst 666 keer moest lezen om echt te geloven wat daar stond:

STANDPUNT SGP INZAKE DE DOODSTRAF
Het vaststellen en opleggen van een bepaalde straf is een zaak van de rechtsprekende macht. Dit laat echter onverlet, dat de SGP bij ernstige levensdelicten het opleggen van de doodstraf door een wettige overheid een legitieme straf vindt. Niet uit populistische bloeddorstigheid, maar omdat de overheid geroepen is het kwaad op gepaste wijze te bestraffen.

STANDPUNT SGP INZAKE EUTHANASIE
Het leven is het meest kostbare geschenk dat God ons geeft. Daar moeten mensen van afblijven. Dat geldt eens temeer als het gaat om het actief beëindigen van het leven van hen die moeite hebben hun wil te uiten, zoals mensen met dementie. Het begrip ‘ondraaglijk en uitzichtloos lijden’ wordt op die manier steeds verder uitgerekt.

Let vooral op deze zinnen: Wij (SGP) vinden het opleggen van de doodstraf door een wettige overheid een legitieme straf. Want wij (SGP) vinden het leven het meest kostbare geschenk van God dus blijf daar als mensen vanaf (???)
Dat is wat er staat!

Normaal zou ik zeggen: je accepteert het, wat moet je anders… Maar in dit eenmalige geval zeg ik: Vuilnisman!!! Mag deze zak ook mee!!!

Schrijver: van Gellekom, 28 augustus 2017


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.9 met 7 stemmen 110Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
28 augustus 2017
De gereformeerden geloven in goed en kwaad (dualisme), zonde en boetedoening. Als gereformeerde domineeszoon ben ik geestelijk kapot gemaakt door die verderfelijke leer. Overigens zijn de meeste godsdiensten dualistisch en verderfelijk. Niet te geloven dat die SGP-ers brave pionnen van de overheid wensen te zijn, als het om de doodstraf gaat. Ware christenen zijn absoluut tegen de doodstraf. 'Wie van u zonder zonde is, werpe de eerste steen!', zegt Jezus heel duidelijk. Christus Jezus kreeg zelf de doodstraf van de Romeinse overheersers en valse Schriftgeleerden/farizeeërs en het met geld omgekochte klootjesvolk. Zie dus maar eens aan Wie de SGP hiermee verloochent. Thanks, van Gellekom, en de CU is van hetzelfde laken een pak!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)