Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

We praten erover met een volslagen idioot..

Het gaat steeds geestiger met de wereld. Nu weer gedoe met Noord-Korea. Ik vraag mij overigens af, of wij, als we in oorlog raken met Noord-Korea, we dan ook weer nieuwe afleveringen van M*A*S*H gaan zien.

Nee serieus ik vind het beangstigend nieuws. Zonder gekheid, dan luister ik toch liever naar nieuws over panda’s die uit China over komen .Zullen we als contraprestatie voor de panda’s de heer Wilders cadeau doen aan China? Iedereen tevreden. Toch?

Je zult trouwens op dit moment maar in een vliegtuig richting Noord-Korea zitten en weten dat ze expres heel lang met een lampje in je reet gaan kijken.
Ik heb trouwens zeer de indruk dat er naast veel boze witte mannen er op dit moment ook veel wit-hete mannen mannen rondlopen. Met name in Amerika, Noord-Korea , Rusland , China, Turkije, en Syrië. Nou jou, eigenlijk overal.

Allemaal beangstigend dus. Dan maak ik mij liever druk over situaties in ons eigen kneuterige landje. Zoals over Henk Krol van 50plus. Ik zie hem op het journaal. Hij probeert, nog steeds, wel heel hard te bewijzen dat je na je 65e beter niet meer kunt werken. Proberen recht te praten wat Krol is, zou ik het noemen.
Of je druk maken over de formatie die nog steeds niet af is. Dat aan het eind van het liedje Rutte weer beëdigd wordt als president. Voor mij zou dat een beetje voelen alsof je Johan Derksen sportman van het jaar maakt.
Over sportman gesproken, ik heb mij laten vertellen dat die Michael van Gerwen, die darter, bij zijn laatste overwinning in Engeland 160.000 kilo pakte. Dat is , snel omgerekend toch nog 350.000 pond. Wat is er zo ingewikkeld aan een paar pijltjes in een bord slingeren? En hoezo Balkenende-norm??
O!, en de herfst komt er weer aan, dus de zwartepietendiscussie mag weer beginnen.

De deurbel gaat. Mijn buurjongen, Henk-Jan. Of ik lootjes voor de voetbal wil kopen. Dus vraag ik hoe het met hem gaat. Hij wijst op zijn gezicht dat altijd vol jeugdpuistjes zit. ’Kijk, jubelt hij. wijzend op zijn gezicht. ' Allemaal weg. Daarom wil ik graag m'n ouders bedanken, God, de caissières van Lidl in Amsterdam West, de foto van mijn overleden opa, de kat van uw buurman Wiebe en als laatste mijn dagcrème tegen puistjes.!’

Ik koop onmiddellijk zes lootjes in de hoop dat hij opkrast. Alle ellende wordt mij teveel.Om maar niet te spreken over een geestige puber.

Terug in de kamer staat de tv nog aan. Hoe dom kun je zijn. Oorlog, bommen, explosies.
En een satirische discussie in de studio met een expert. Presentator: ‘Waarom hebben we geen vertrouwen meer in experts? We praten erover met een volslagen idioot….’

Zo hoor ik het graag!

Schrijver: van Gellekom, 11 september 2017


Geplaatst in de categorie: algemeen

3.3 met 7 stemmen 2.022Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
van Gellekom
Datum:
12 september 2017
Mien, vat het licht op. Of, zoals mijn Zen goeroe zei:De reden waarom engelen kunnen vliegen, is dat ze zo licht over zichzelf denken.
Naam:
Mien
Datum:
11 september 2017
Ik vind dat we een echte goeroe op al dat tuig moeten afsturen. Een Alan Alda avant le lettre. Daarnaast moet er veel meer gedronken worden. Om het uiteindelijk allemaal te kunnen behappen. Mag Dion ook mee? Zogezegd als reservepanda. Alleen is maar alleen. ;)
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
11 september 2017
Heb je gezien hoe die mafkees Kim Jong-un zijn raketlancering met een waterstofbom heeft gevierd? Hij liet zichzelf een dikke bos bloemen geven en hij huurde enkele sexy dames, die frivool dansten. Het deed me denken aan 'Addicted To Love' van Robert Palmer. Kim jat wel vaker westerse vooruitgang. Hij geilde net zoveel op hen als op de filmbeelden van zijn gelanceerde raket. Nee, van G., het is absoluut niet geestig dat een echte krankzinnige denkt dat massavernietigingswapens speelgoed voor infantiele imbecielen is. Dim Kim voorgoed.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)