Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

nine one one

De zoveelste herdenkingsdag (16-e) van elf negen, of negen elf, zoals de Amerikanen zeggen, komt weer naderbij.
Hoe zou je die gebeurtenis het beste kunnen kwalificeren?- een ramp? aanslag? aanval? misdaad? ontploffing? opblazen? destructie?

Het woord dat je gebruikt is natuurlijk afhankelijk van wat je over deze explosieve dag weet.
En de woorden die iemand ervoor gebruikt, onthullen aan de oplettende luisteraar het niveau van begrip, inzicht en geïnformeerdheid dat de gebruiker bezit over wat er gebeurde op die dag.

Daarom is het belangrijk voor degenen die deze complexe, gelaagde en gefaseerde 'grootse theaterproductie' hebben georganiseerd en georkestreerd, om die cruciale woorden waaronder de herinneringen in de map van ons collectieve geheugen worden opgeslagen aan ons te souffleren.

Dat doen ze door middel van de officiële propagandaverspreiders, die wij - ten onrechte - beschouwen als onze vrije nationale en internationale pers, onze objectieve nieuwszenders, onze neutrale actualiteitsrubrieken, onze betrouwbare halfuurlijkse radionieuwsberichten, onze gerespecteerde verslaggevers en de door hen zorgvuldig geselecteerde beelden die het werkelijke verhaal in onze hoofden en geesten planten.

Wie de nieuwsmedia beheerst, beheerst de versie van wat voorgevallen is die door de meerderheid van de mensenkudde zal worden opgeslobberd, bewaard, gekoesterd en met hand en tand verdedigd...tegen de opstandige ongelovigen die overal iets op aan te merken hebben. De complotdenkers. De samenzweringstheoretici. De achterdochtigen. De ondankbaren die het ondenkbare durven te benoemen en die de officiële versie, de officieel erkende en gewatermerkte interpretatie van de multidimensionale opera seria in twijfel durven trekken.

Wie de nieuwsmedia beheerst, beheerst de informatie die wordt verspreid en de informatie die wordt achtergehouden. Bepaalt de interpretatie van die informatie en betaalt de make-up van de sympathieke gezichten, de zalvende toon van geruststelling, de opgewonden toon van verontwaardiging, of de keurig-onpersoonlijke toon van de objectiviteit.

Deze machtige façade waarachter de werkelijke gang van zaken schuilgaat, die is opgericht om de werkelijke gang van zaken niet aan het licht te doen komen, wordt gelukkig voor de Mensheid en de Waarheid, op talloze plekken doorboord en stukgeschoten door wat dappere en integere, vasthoudende onderzoekers publiceren, die gebruik maken van het (nog) niet (ernstig) gecensureerde medium van het Internet.

Het heeft mij altijd bevreemd dat een regering (elke regering blijkbaar) de macht heeft om feiten, foto's, documenten, verslagen, onderzoeken, rapporten, gegevens van allerlei zaken, tot STAATSGEHEIM te verklaren.
Het is deze onverklaarbare en onverkropbare geheimhouding die duidelijk maakt dat de overheden zelf datgene zijn waar ze anderen zo graag van beschuldigen: SAMENZWEERDERS

Schrijver: Ton Hettema, 9 september 2017


Geplaatst in de categorie: wereld

1.8 met 6 stemmen 370Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Karel Jong
Datum:
12 september 2017
Commentaar van een erkende chagrijn als ik heeft nadelen. Waarom sla ik dan bepaalde bijdragen niet over? Zeggen de gekwetsten. Daar zijn de publicaties niet voor. Plaatsen betekent gelezen willen worden. En lezers hebben persoonlijke opvattingen over het geleverde werk. Betekent dat de schrijver afbranden? Neen. Al zijn er auteurs die qua pretentie wel tegen een stootje moeten kunnen. Mijn commentaar gaat overigens bijna nooit over de mening als zodanig. Maar wel over de vorm, stijl en geloofwaardigheid.

En dat wringt wat mij betreft regelmatig bij Ton. Terwijl ik geenszins twijfel aan zijn eruditie, zijn woordkunst, of zijn kennis van barok taalgebruik. Nee, ik vind ook in deze bijdrage zijn communicatieve aanpak volstrekt ongeloofwaardig. Bij al die vette vergelijkingen en theatrale woordkeus, denk ik na snelle lezing: dit is te ongeloofwaardig voor woorden. Wil je graag complotdenken? Probeer dat dan beter uit te leggen. Dan kan het nog als zotteklap overkomen, maar dan is er wel een strakke redenering gevolgd in heldere taal.
Naam:
Ton Hettema
Datum:
10 september 2017
Hai Gabriëla, heb je deze research wel eens gezien?
Dit is de titel op you tube:
(Voor de kritisch, analytisch gezinden)
Evidence That Won't Go Away! - September 11, 2001 - Event
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
9 september 2017
Kritische zijn is prima, Ton, maar jouw extreme complotdenken gaat mij iets te ver. Zo enorm zwartgallig is het allemaal niet.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
9 september 2017
WAUHH!, Ton, wat een geweldige analyse van de waarheid en de verdraaiing van de waarheid. Ik herinner me die dag nog goed en via de televisiebeelden kreeg ik eindeloos de inslagen van die moordvliegtuigen te zien. Zo eindeloos, dat ik op den duur dacht dat alle wolkenkrabbers in New York en omstreken waren doorboord en ingestort. Grotere rampen elders in de wereld worden vaak nauwelijks gefilmd en uitgezonden. Dat we massaal naar vertekende beelden kijken, is wel duidelijk. Dat internet nog steeds onbezoedeld is, kun je vergeten, want ook daar hebben de overheden/regeringen de touwtjes in handen. Scherp gezien, Ton, want de overheden zijn inderdaad de werkelijke samenzweerders, die oneerlijke informatie rondstrooien en hun praktijken op hoog niveau graag nog decennia lang willen voortzetten. Belastingparadijzen en fraudeplegingen incluis. Rijk zat en toch nog zo hebberig als de pest. Watch your back, Ton!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)