Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

De horrorscoop van een eeuwige hoogvlieger

Het blijft roerig in dat voetbalwereldje. Een wereldje dat zich erg serieus neemt terwijl we het uitsluitend hebben over tweeëntwintig mannetjes die een bal tussen twee palen moeten schieten.
Die voetbalclubjes hebben allemaal heuse directeuren en raden van commissarissen.
De club Ajax heeft zelfs een zogenaamd “technisch hart”.

Maar goed, over Ajax gesproken. Daar ligt voormalig stervoetballer en tegenwoordig, technisch hart, Dennis Bergkamp onder de loep.
Hij heeft zo ongeveer alle macht bij Ajax maar toch zie je hem nooit. Hij zegt ook nooit wat. Er zijn zelfs geen voorbeelden van, dat hij ooit iets gezegd heeft.

Bergkamp heeft vliegangst. Dat zag je vroeger al. Nooit wilde hij boven in een stapelbed liggen. Nooit zag je hem, à la Robin van Persie tegen Spanje op het WK, naar een bal zweven om die tegen het net te koppen.
Bergkamp maakt alleen magistrale doelpunten met de voeten. Soms wilde hij nog wel eens koppen maar alleen als hij niet te hoog hoefde te springen, anders liet hij hem liever lopen.

Ondanks zijn vliegangst zit Bergkamp er helemaal niet mee om anderen wél te laten vliegen. Zo zorgde hij er hoogstpersoonlijk voor dat, voormalig vriend en collega, Wim Jonk, zeer succesvol jeugdtrainer van Ajax, er uitvloog bij Ajax omdat hij een andere mening had.
Eind vorig seizoen zorgde hij er ook voor dat de uiterst succesvolle trainer Peter Bosz de laan uitvloog omdat Bosz andere hulptrainers wilde hebben dan de vriendjes van Bergkamp.
Ooggetuigen verklaarden later dat ze op het ene moment Bosz nog in de laan zagen lopen en vervolgens vloog hij daar ineens uit. Intussen is Bosz nu even succesvol bij Borussia Dortmund, maar dat terzijde.

Waarom doet zo’n Bergkamp dat, vraag je je dan af. Ik haalde daarom maar eens een beproefd middel van stal. De horrorscoop van Dennis Bergkamp.
Hij heeft als sterrenbeeld de Stier. En wat lees ik als eerste zin in zijn horrorscoop?: “Geen enkel ander teken in de dierenriem is sterker verbonden met de aarde dan het sterrenbeeld Stier.“
Dat verklaart uiteraard zijn vliegangst.

Even later sla ik mijn lijf-huis-aan-huis-weekblad het “dommertje” open en zoek daar de wekelijkse horrorscoop op en kijk wat men voor de Stier in petto heeft deze week. Verbazingwekkend hoe treffend weer:
Horrorscoop voor de Stier (21 april-20 mei): “Spring eens met een paraplu van de kerktoren. U zult er versteld van staan hoe snel u van uw vliegangst af bent!”

Maar vliegangst of niet. Als voetballer blijft hij voor eeuwig een zeldzame hoogvlieger.

Waarvan akte.

Schrijver: van Gellekom, 2 oktober 2017


Geplaatst in de categorie: sport

3.0 met 9 stemmen 131Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Nummer 22
Datum:
2 oktober 2017
Ach, deze heer B. werkzaam in 020 op de locatie Arena in de nabijheid van NS station Bijlmer Arene, maar dit geheel terzijde heeft echt geen vliegangst, dat is een misverstand. Na het eten van boerenkoool, stamppot, erwtensoep, bruine bonensoep waarvan hij als jongen van de gestampte pot en hollandse voetbalschool, een liefhebber is laat hij ze graag de ruimte in en heel soms kan je hem licht zwevend boven een zitplaats hoog in de Sky Box van 020 BVO even zien zwegen als hij fluistert naar mede bestuurders. Ik heb echt schijt aan ze, moet je toch eens die dik betaalde lamzakken daar op tussen de lijnen. Ik laat er maar weer eentje. En dan veert hij even als een fakir op ene vliegend tapijt even op en de lucht ontsnapt naar hogere sferen. Vliegangst? Nee..hij ziet, ruikt en laat ze graag vliegen.
Waarvan akte!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)