Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Spaans referendum

Rajoy is een dictatoriale drammer en Puigdemont is een roekeloze avonturier die als het gevaarlijk wordt gauw weer naar huis gaat. Maar schelden is makkelijk en het is natuurlijk beter om een plan voor te stellen.

Hiervoor heb ik het volgende voorstel: organiseer een fatsoenlijk referendum zonder politie en verbod, zodat stemmen geen halszaak wordt.
En in de tweede plaats moet dat referendum niet alleen in Catalonië worden gehouden, maar in heel Spanje. Natuurlijk mogen de Catalanen aangeven of zij bij Spanje willen blijven, maar de overige Spanjaarden hebben ook een belang en zij zouden moeten kunnen aangeven of zij bij Catalonië willen blijven. De uitkomst lijkt wel vast te staan, maar als je de wereld niet wil laten regeren door dictatoriale drammers en roekeloze, maar bang aangelegde avonturiers, is dit misschien wel een oplossing.

De uitkomst van dit referendum lijkt me een mooi begin voor echte onderhandelingen.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 12 oktober 2017


Geplaatst in de categorie: politiek

3.3 met 3 stemmen 87Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
12 oktober 2017
Op de landkaart is Catalonië vele keren groter dan Luxemburg en is het met Zwitserland te vergelijken. Als de Catalanen graag een eigen land willen hebben, geef hen dan tenminste die mogelijkheid. Hoe ging het ooit ook al weer met België? Die hebben wij koele Hollanders toch ook geen strobreed in de weg gelegd! Dat opvliegende temperament van de Spanjaarden kan nog steeds veel van ons leren! Wij hebben ooit 80 jaar met die enorme driftkoppen gevochten voordat ze afdropen. En hoezo zingen vele halve zolen nog steeds dat ze 'de Spaanse koning altijd hebben geëerd'! Franco soms? Rajoy komt aardig in de buurt. En je hebt groot gelijk, die gebrilde angsthaas en slapjanus Puigdemont doet aan pure donquichotterie en door niet door te pakken aan doelloze verdeeldheid zaaien.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)