Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Het erotische van BILJARTEN

Gaat ie dan! Een sportcolumn over biljarten. Nadat ik, zonder verdoving, plotseling op tv met een biljartwedstrijd werd geconfronteerd. Voor hen die niet weten wat biljarten is:
Biljart is die sport waarbij de sportcommentator op TV altijd gaat fluisteren zodra een biljarter met een eind hout tegen een bal gaat slaan. Stoten, noemen ze dat en dat is veelzeggend. Om die sport een schijn van interessantheid te verlenen, noemen ze het stuk hout waar ze mee naar de bal slaan een “KEU”

Een van de biljart onderdelen heet zelfs Bandstoten (?). Het woord alleen al. Bandstoten!
Het heeft iets erotisch als je het langzaam uitspreekt. Met je keu heen en weer bewegen en plotseling toeslaan en vervolgens de ballen allerlei richtingen op laten schieten als een soort spermastroom die haar kans ruikt. Dan kom je toch spontaan klaar als je dat ziet. Dan begrijp je toch niet dat een sportcommentator plotseling gaat fluisteren? Dan verwacht je toch een luidkeels 'ik kom ik kom' gillende Jack van Gelder op je buis aan te treffen terwijl je onderhand je bordje spruitjes op je schoot volledig koud laat worden van de ondraaglijke spanning?

En dan de kleding van die biljarters! Al eens op gelet? Dat zijn toch net obers? Zwarte broek, wit overhemd en rood hesje en soms een vlinderdasje. Dat kan toch wel anders? Doe gewoon een korte broek en een shirtje met rugnummer aan. Zoals bij elke andere sport. Dan vermijd je in ieder geval dat precies op het moment dat je jouw wereldstoot wilt plaatsen, een toeschouwer om een blad bier komt zeuren.

En waarom niet twee biljarters tegelijk om die tafel? Tafeltennis doe je toch ook niet alleen? Ook niet onbelangrijk zijn de spastische bewegingen van de biljarter waarbij hij op de biljarttafel, in spagaat liggend, de keu tussen zijn benen steekt en vervolgens via zijn linkeroor, kruislings langs zijn rechter neusgat een stoot plaatst.

Kortom, ik dacht echt dat die serie die ik laatst zag op t.v., die serie over het intieme leven van de gebrilde zeekoet, het spannendste was wat ik ooit mocht ervaren. Ik moet die mening bijstellen. Biljarten stijgt in mijn spannings top-tien naar een verdiende eerste plaats! Met stip!
Waarvan Akte!

Schrijver: van Gellekom, 23 oktober 2017


Geplaatst in de categorie: sport

2.6 met 8 stemmen 320Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Mien
Datum:
24 oktober 2017
Een oudje Van Gellekom? ;)
Naam:
Gerard
Datum:
24 oktober 2017
Email:
tenlohuisgerardgmail.com
Ben benieuwd waar de schrijver de bewuste biljartwedstrijd op TV gezien heeft.....

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)