Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Winsemius en Schiphol

Mijn favoriete VVD-er in Pieter Winsemius.

Pieter Winsemius is een fan van Cruijff, vindt dat je alleen gemeentelijke herindeling moet overwegen als je kunt aantonen dat het echt noodzakelijk is en zegt keihard dat hij als minister belazerd is.

Belazerd, zei hij, in een uitzending van Buitenhof, door de lobby van Schiphol. Hij had samen met burgers, de luchtvaartmaatschappijen en Schiphol onderhandeld over de contouren van geluidshinder. Zij moesten, nu voor het laatst, nog één keer verruimd worden in het belang van de groei, het land en de economie.

Maar hij was nog maar een maand minister-af of hij kreeg te horen dat de plannen voor de volgende verruiming alweer klaar lagen. En ook die verruiming is doorgegaan. ‘Ik ben belazerd’, zei de ex-minister.

En ook nu gebeurt dat. Er worden contouren berekend en volgens de berekeningen is er geen geluidsoverlast. Maar als je vliegt op de wijze die noodzakelijk is om de berekeningen te laten kloppen, valt het vliegtuig uit de lucht. Als een vliegtuig normaal vliegt, maakt hij veel meer lawaai. Ook moeten vliegtuigen om binnen de Schiphol-geluidscontouren te blijven zulke rare manoeuvres maken, dat dit in de praktijk nooit gebeurt. De tafel van Alders is erin geslaagd die afspraken te maken, maar de tafel zit niet naast de piloot om te kijken of die erin slaagt om te doen wat nodig is.

Dus tja, wat moeten we van Alders denken? Als die ook zegt dat hij belazerd is, is hij te goeder trouw, maar ik heb het hem nog niet horen zeggen. Of zou hij nu bezig zijn de Groningers te belazeren? Dat zegt ie natuurlijk ook niet.

Ondertussen kunnen we Winsemius vertrouwen. Die heeft geen macht meer, dus hem zullen ze zo gauw niet meer zullen belazeren.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 26 oktober 2017


Geplaatst in de categorie: misdaad

3.7 met 3 stemmen 102Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
26 oktober 2017
Geluidsoverlast is één van de grootste factoren tot stress en hoge bloeddruk. De mechanisatie heeft deze enorme stressfactor veroorzaakt. Lawaai door auto's, werkapparatuur en scooters tergt de moderne mens. Fabrieksgeluidshinder eveneens. En ja, die geluidshinder van vliegtuigen ook. Nog afgezien van alle milieuvervuiling.
De technologische vooruitgang is volstrekte achteruitgang voor de leefbaarheid. Onze voorouders van voor de Industriële Revolutie waren totaal beter af en zij floreerden door geen geluidshinder en geen milieuvervuiling door mobiele debielen.
Terug naar vroegere tijden is in dit geval absolute vooruitgang! (-)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)