Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Porseleinkasten

Er zijn nog steeds porseleinkasten waar hij nog niet doorheen is gelopen. Er zijn nog steeds tenen, waar hij niet op heeft gestaan. Maar hij is goed bezig. Er is niemand die die door zoveel porseleinkasten liep en zoveel tenen tot moes stampte.

Ik heb het natuurlijk over Donald. De man die beloofde Amerika weer groot te maken, de man die banen beloofde, jawel, de man die zei op te komen voor de gewone man. Maar dan alleen voor de taal van de gewone man, vrees ik, want zijn eerste succes is een belastingverlaging voor de rijke man en een lastenverzwaring voor de arme Amerikanen. Blank èn zwart. Een uitholling van steun aan door de economie uitgekotste Amerikanen op het platteland en in de steden. Donald is, net als veel presidenten voor hem, de man die de rijke man rijker maakt.

En ondertussen stampt hij op tenen. Vrouwen moet je bij hun poessie grijpen, ze protesteren toch niet, zwarten zijn lui, de Noord Koreanen moeten inbinden en nu verplaatst hij een ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem. Daarmee lost hij een belofte in aan een klein groepje Amerikaanse kiezers.

Waarschijnlijk gaan hierdoor doden vallen. Vooral Palestijnen. Misschien ook Israëliërs. Het kan ook weer terroristen motiveren om aanslagen te plegen in de Verenigde Staten en Europa. En dat allemaal voor een belofte aan een klein groepje Amerikaanse kiezers. De verhuizing van de ambassade maakt de wereld niet mooier en lost geen enkel probleem op.

Maar dat interesseert Donald niet. Hij wil overkomen als een krachtige president en dat kan alleen als hij heel veel vijanden maakt.

Vandaar zijn gang naar deze porseleinkast, dansend op tenen.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 7 december 2017


Geplaatst in de categorie: geweld

4.8 met 4 stemmen 143Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
8 december 2017
Trump wil koste wat kost de geschiedenisboeken in als de grootste L.U.L. aller tijden. Hij heeft nog wat concurrentie van een narcistische Rus en een Noord-Koreaanse clown, maar ik vermoed dat hij uiteindelijk de prijs wel gaat binnenhalen.
Naam:
Ton Hettema
Datum:
7 december 2017
Leuk toch om te zien hoe de media er weer in slagen ons te verdelen en er zelf rijker en machtiger door te worden. Waarom geven we niet gewoon toe dat we er geen iota van begrijpen en klakkeloos meegaan in een internationale hetze tegen een onsympathieke man? Waarom kijken we niet naar de allergrootste strijd achter de schermen van de hoofdpagina's: de agenda van de nieuwe wereld orde? Waarom durven we niet te kijken en aan de kaak te stellen dat we in feite worden gemanipuleerd door de propaganda machine van diezelfde rijken die altijd alle verkiezingen winnen ongeacht wie er 'regeert': links, rechts of midden? Is het nog niemand opgevallen dat de hele status quo van ons land, van de EU, van de VS, van willekeurig welk land al eeuwen geleden is vastgelegd en dat elke generatie wordt geïndoctrineerd om in het nationale of internationale sprookje te geloven?
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
7 december 2017
Goed gesproken, Jan, dat ongeleide projectiel en die onvoorspelbare griezel zadelt Israël op met de door hem opgeporde woede van de Palestijnen.
Het is pure provocatie van Donald. Is er niet ergens een poes van een poes, die hem aan MeToo kan linken? (-) Hij is vooral een vastgoedmagnaat, die het leuk vindt om een nieuwe ambassade te laten bouwen, het liefst met de vijf koeienletters TRUMP er bovenop.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)