Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Arno en de NOS-prietpraat

Hervatting betaald voetbal betekent herstart nabeschouwen. Het slaapmiddel van Studio-Voetbal-Laat was dus ook ter plekke. Knikkebollend doorstond ik de herkauw-prietpraat van Van Hooijdonk, Jansma en Vermeulen, die albino, onder quasi-leiding van anchorman Egbers, die veel maskeert met zijn rebelse robbedoes-haardos. Terwijl hij toch de zestig gepasseerd is.
De komende weken moet u letten op panel-lid Vermeulen. Hij heeft zich laten retoucheren en loert op Egbers’ positie. Vermeulen ontbeert Tom’s ingestudeerde branieschopperij, maar hij vertrouwt op toenemend aanzien. Onderhand vindt hij de titulatuur van ‘nationaal opinieleider eredivisie en omstreken’ voor zichzelf gerechtvaardigd. Zelfs trainerswijsneus Alex Pastoor, mislukt kloon van Louis van Gaal, Arno’s jongere ‘broer’ en streekgenoot uit Schoorl, kan daaraan niet tippen...
Arno bespioneert Egbers’ keukengeheimen en niemand doorziet zijn ware bedoelingen. Vermeulen berekent vooruitzichten, in weerwil van Egbers-kopie Sjoerd van Ramshorst. Afkomstig uit Alkmaar speelde Arno als matige tafeltennisser competitie in Noordhollands-Noorderkwartier. Tegenstanders en klasgenoten herinneren zich zijn bleekrose huidkleur en gebrekkige pigmentvorming. Bij zijn debuut als tafeltennisverslaggever, dertig jaar geleden, werd Arno erg boos als NOS-collega’s hem De Witte Chinees noemden.
Hij is nu 57 jaar. Iemand heeft hem gezegd dat hij zich eind vorig jaar overdreven en overdressed presenteerde: pochette, kostuum, diplomatenstropdas, kaarsrecht, handen in niet-ontvankelijke houding. Zondagavond zag ik Arno zelfs over de tafel buigend en met het hoofd op zijn linker arm steunend aan het NOS-slaapliedjesritueel meedoen. Zijn kapsel is kort-Amerikaans en zijn zwarte professorenbril zegt ‘ziehier, een autoriteit’. Tom Egbers hoort het in zijn oordopje, het eerste gezaag onder stoelpoten.

Schrijver: Ton Mantoua, 23 januari 2018


Geplaatst in de categorie: sport

4.0 met 3 stemmen 898Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Karel Jong
Datum:
23 januari 2018
Sport en geklets erom heen. Voor mij saai en ver weg. Toch is column van goed en scherp kaliber, vind ik. Benieuwd naar meer van deze Ton. Maar dan even los van het tafeltennis.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)