Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Blub Blub

De vulkaan van Blup Blup dreigt uit te barsten, althans, dat meldde de NOS op 14 januari 2018. In vroeger dagen had ik me vrolijk gemaakt over de naam van het eiland en misschien zorgen gemaakt over de korstaartbuideldas, de suikereekhoorn en andere bewoners van het kleine ronde eiland met een doorsnee van 3,5 kilometer. Maar nu vraag ik mij af of dit fake news is. Is er een of andere Amerikaanse malloot die dit de wereld heeft in geslingerd of bestaat het eiland echt? Wil Putin onze aandacht afleiden van ernstiger problemen of is er inderdaad een vulkaan die Blup Blup heet? Zoekt Erdogan nog een extra zondebok of is het echt een eiland van Papua Nieuw Guinea?

Tegenwoordig moet je het dan ook checken. Is het te vinden in Google maps? Schrijft wikipedia er over? En pas op, misschien zitten er goede hackers achter, zijn er andere bronnen te vinden?
Welnu, ik kan u dus geruststellen. Blup Blup is te vinden op google maps, wikipedia en er zijn andere bronnen te vinden die niet direct verwijzen naar een aanstaande vulkaanuitbarsting. Er is zelfs een luchtfoto te vinden waar de naam Blup Blup op staat, linksonder in plaats van ten noordwesten van Bam, een ander vulkaaneiland met een al even ongeloofwaardige naam – zeker als de vulkaan van Bam wel en die van Blup Blup (nog) is uitgebarsten. Maar op die foto is noord en zuid verwisseld, dus dat klopt ook weer. Het is zelfs geruststellend, want het is inderdaad een onooglijk vulkaaneilandje dat nauwelijks tot geen toeristen trekt en zelfs weinig inwoners heeft. Het is ook een Swatch horloge,

Ik kan nu dus melden dat het inderdaad bestaat en inderdaad een vulkaan heeft en dus inderdaad op uitbarsten kan staan. Uiteraard heb ik er alle begrip voor dat u mij niet geloofd. Ik zou een zetbaas van de shah van Perzië kunnen zijn of gehakt door aanhangers van Maduro, wie weet, dus geloof mij niet, maar check zelf.

En geloof mijn bronnen dus ook niet, want als iemand mij kan hacken, kunnen ze wikipedia ook hacken en google maps helemaal.

p.s.: tot nu toe is er geen bericht dat de vulkaan Blub Blub ook echt is uitgebarsten. Ik kan ook geen berichten vinden dat de geëvacueerde bewoners terug mogen keren.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 25 januari 2018


Geplaatst in de categorie: misdaad

4.0 met 1 stemmen 780Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
25 januari 2018
Het vulkaaneiland bestaat wel degelijk, maar over een aanstaande vulkaanuitbarsting zie ik nergens alarmerende berichten. De NOS heet trouwens nu de NPO en die weten ook niet alles met zekerheid te melden. Blub Blub gaat dus gelukkig niet door!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)