Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Memo uit t Moeras

Zelfs tot in ons landje is het al doorgedrongen, 'the memo', de 4 blaadjes waarop het hele schandaaltje wordt onthuld dat een tipje van de sluier oplicht van de soort praktijken die in de verkiezingen door de beruchte Penoza-matrone Hillary werden aangewend om zichzelf tot keizerin te kronen van de meest corrupte corporatocratie die deze wereld ooit heeft voortgebracht.

Met alleen een disclaimer voor al die andere 'beschavingen' die onder de vele aardlagen zijn begraven van onze lange, lange, wrede en bloedige mensengeschiedenis, weggevaagd, verdronken of gesteriliseerd door cataclysmen die de Goden zich permitteren te veroorzaken wanneer het echt de spuigaten uitloopt met de mensheid en er geen redden meer aan is.
Als geen Messias meer helpt.

Daarom, speciaal voor u, voor ons, uniek op deze site, als remedie tegen alle nepnieuws, hier het enige echte verhaal van het memo.

Hillary betaalde 160 duizend dollar aan een louche modderschepper genaamd Christopher Steele om IETS in elkaar te flansen dat ervoor kon zorgen dat zij op de troon van de US terecht zou komen en niet Donald J Trump.
Steele verzon een verhaal dat u allemaal nog kent: golden showers: Trump die zich in een Russisch hotelletje tegoed deed aan Romeinse Orgieën van kwalijke allure.

Als dat verhaal geloofd zou worden, en Trump als een viezerik, seksist en plas fetisjist kon worden afgevoerd, zou haar coronation immers gegarandeerd zijn.
Ze had inmiddels Bernie Sanders al afgekocht en haar nominatie door corruptie (zie e-mail server gate) veiliggesteld.

Diezelfde Steele (een riooljournalist eerste klas) zorgde ervoor dat zijn modder op een Yahoo forum website terechtkwam alsof het daar een onafhankelijke bron was. Om zodoende een bevestiging en versterking te vormen van de waarheid ervan.
Vervolgens (vanwege alle ophef die dit 'DOSSIER' veroorzaakte) liet de FBI een medewerker van Trump's campagne afluisteren, dus bespioneren, via het verkrijgen van toestemming die de FBI van de rechter (Department of Justice) moet krijgen, een zogeheten FISA-warrant (Foreign Intelligence Surveillance Act), dus via een wet die toestaat dat een buitenlandse inlichtingendienst informatie verzamelt over Amerikaanse burgers en die doorspeelt naar de FBI.
De man die ze (via de Britse inlichtingendienst, in een gebouw dat even verderop staat in dezelfde straat als hun US collega's) bespioneerden heet Carter Page.

Vanwege de vele ingewikkelde details (want hoe ingewikkelder een verhaal wordt gemaakt, hoe meer schakels er zitten tussen de opdrachtgever en de uitvoerders, dus hoe minder traceerbaar de dader is), zal ik het zo kort mogelijk houden. Met het gevaar dat de lezer zelf geen verdere moeite doet om de waarheid te achterhalen en dus is overgeleverd aan de heerlijke soete suikerbollen van de NOS of de warme stroopwafels van onze nationale pers-schotschriften.

Dus de FBI en de DOJ werkten (tot 3 maal een FISA warrant toe) samen met huichelachtige Hillary en haar meedogenloze Maffia om presidentskandidaat Trump indirect, via een medewerker te bespioneren en door het slijk te halen. Deze beide departementen werkten bewust mee (want ze wisten dat dit dossier simpelweg leugens en achterklap was)

En hiermee is het hele Rusland-collusion verhaal begonnen, en vanuit dit verhaal is Hillary nog steeds, eerst via James Comey en nu via Robert Mueller, bezig om de Russische olievlek zo te laten uitvloeien dat iedereen murw wordt geslagen en zij haar gelijk uiteindelijk toch gaat halen. En intussen zijn er al vele tientallen miljoenen Dollars belastinggeld verspild aan deze onderzoeken.
Want als eenmaal zou uitkomen dat dit hele verhaal bij haar begonnen is, zal haar hele House of Cards ineenstorten.

Dus, alles op een rijtje:

1) Het 'Dossier' was een gefantaseerd verhaal, betaald en georganiseerd door Hillary, bedoeld om Trump te besmeuren
2) De rechter die toestemming gaf om af te luisteren wist dit niet
3) Riooljournalist Steele werd 2 keer betaald (ook als informant van de FBI)
4) De FBI controleerde de informatie van Steele niet of nauwelijks
5) De afluister-toestemming werd 3 maal gegeven (terwijl elke keer nieuwe bewijzen moeten worden overlegd)
6) Deze formulieren waren ondertekend door James Comey (3x), Andrew Mc Cabe, Sally Yates en Rod Rosenstein
7) Een insider in het Justice Departement (Bruce Orr) was een directe verbindingspersoon met Christopher Steele via een bedrijf Fusion DPS.
8) Een zeker Michael Isikoff, perschef bij website Yahoo, gaf het Steele 'Dossier' geloofwaardigheid
9) Steele stelde alles in het werk om 'bonafide' kranten en nieuwsbronnen in te schakelen en zo geloofwaardigheid te kweken voor zijn verzonnen fantasie.

En dit alles, deze hele karavaan van leugens, luchtspiegelingen, fatamorgasmes en intrigerende catacombenkakkerlakkenachterklap duurt nog steeds voort en is bedoeld om van Donald Superduck een Lamme Gans te maken, wiens presidentschap elke dag wordt tegengewerkt en ondermijnd en verdacht gemaakt door 'Russiagate' en alle andere verzonnen opstapelingen van verzinsels.

De dichter William Congreve schreef in 1697 deze regels in het gedicht: The Mourning Bride (de treurende bruid)

Heaven has no rage like love to hatred turned
Nor hell a fury like a woman scorned.

Deze zaak, deze ganse intrige, deze doortrapte en door officiële instanties gesteunde Griekse tragedie, is slechts een mild voorbeeld van de werkelijke gang van zaken in de internationale politiek, waar wij simpele burgers met ons hoofd, ons verstand en vooral ons hart verbijsterd over zouden zijn wanneer we ons zouden verlagen om in dezelfde van verrotting stinkende moerassen te gaan vissen.

Mijn advies:
WEET HET
MAAR DENK AAN IETS ANDERS

Schrijver: Ton Hettema, 3 februari 2018


Geplaatst in de categorie: actualiteit

1.0 met 5 stemmen 139Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Karel Jong
Datum:
4 februari 2018
Mogelijk maakt ook mijn reactie de column weer interessanter dan strikt noodzakelijk. Probleem blijft, los van de nuttige commentaren van Mommers en Almelo, dat Ton voor mij de foute aanpak blijft hanteren. En dat is voor een schrijfsite, waar taal en vorm de basis zijn, wel een belangrijke factor.

Dus: de column van de dag is veel te lang. De tekst hinkt op wetenschap, etaleren van kennis en obsessie. Eindresultaat: soep met vage ballen.

Dat daarbij - verhuld of onverhuld - steeds het klootjesvolk versus de zieners wordt gehanteerd, spreekt mij ook niet aan. Oud nieuws. Bovendien trekt Ton zich er niets van aan. Ook dat is geen probleem. Maar wellicht handig is: paar kilo minder obsessie, minder tekst en ego, en meer rekening houden met lezers.

En schuif dit type columns naar tabblad Beschouwingen. Immers de eruditie en belezenheid van Ton mag zeker een plek hebben. Een echte columnist vind ik hem echter nog steeds niet. Zeker niet bij dit type onderwerpen.
Naam:
Ton Hettema
Datum:
3 februari 2018
Dank dames voor het bieden van jullie balancerende commentaren. Goed dat er mannen en vrouwen zijn om de hitte in de wereld aan te vuren en af te koelen..
Naam:
Hanneke van Almelo
Datum:
3 februari 2018
Drek blijft drek, ook al spit je het om en spreid je het uit.

Ken je "A Course in Miracles"? De gedachte voor vandaag, heel toepasselijk, is: "I could see peace instead of this". Hoe? door de laatste vier woorden van jouw advies op te volgen. We scheppen allemaal onze eigen wereld door de aandacht die we geven and dit of aan dat. Je bent aan niemand of niets verplicht om die aandacht naar drek te laten stromen. Dat waar je naar kijkt, wordt groter in je persoonlijke ervaring. Er is geen objectieve realiteit, alleen maar realiteit zoals die individueel beleefd wordt.

Het scharnierpunt zit 'em in je beslissing hier en nu: waar richt ik nu m'n aandacht op? Alle "feiten" om je heen zijn het resultaat van aandachtspunten uit het verleden. Dus ik zou zeggen: kijk vanaf hier/nu vooruit, en ja, denk vooral aan iets waarvan je graag zou zien dat het groter wordt.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
3 februari 2018
Weet je, Ton, als al die verzinsels over Hillary waar zouden zijn, dan zou ze de verkiezingen niet verloren hebben. Al die onzin die op al die Hillaryhaatsites te vinden is over hoe ze iedereen uitschakelt en vermoordt die haar tegenwerkt, serieus, denk zelf even na, dan hadden Bernie en Donald dus nu niet meer geleefd. Zit jij zelf soms achter die idiote Hillaryhaatsites? Ik zou het bijna gaan denken.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)