Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Halbe Waarheid: A man s got to know his limitations

In het café een groot tv scherm boven de bar. Uiteraard staat hij aan. Er gaan zelfs geruchten dat deze tv nog nooit heeft uitgestaan. Maar daar zijn geen bewijzen van. Of beelden. Kan dus zomaar fake news zijn.

Over fake news gesproken. Op de tv kamerbrede tv zie ik het huilerige hoofd van Halbe Zijlstra. Onze dappere minister van Buitenlandse zaken. Halbe staat achter het katheder in de Tweede Kamer zijn ding te doen: aftreden.

Een best wel donkere Tweede Kamer maar dat komt omdat Halbe's ego alle aanwezige lichtbronnen absorbeert. Halbe loog over het wel of niet aanwezig zijn in de datsja van Heer Poetin. En liegen moet je als minister gewoon niet doen. Dat moet je sowieso gewoon niet doen.
Op de a-sociale media zoals twitter wordt hij al Halbe waarheid genoemd maar dat terzijde.

En ik dacht nog wel dat heer Trump het begrip fake news gewoon uit zijn duim zoog. Maar je gaat nu zo langzamerhand toch wel anders kijken naar het nieuws als je zelfs je ministers niet meer kan vertrouwen.

Intussen staan er twee mensen voor de bar. Een man en een vrouw. Zo te zien is het geen stel.
De man, vaag lijkend op Clint Eastwood, vraagt aan de barman waar de herentoiletten zijn.
Hij wijst op een bordje boven een deur: "TOILETTEN"
'Ik heb daar gezocht, ' zegt hij, 'maar ik kan geen toilet ontdekken achter die deur.'
'Ik ook niet', zegt de vrouw en ik heb toch echt goed gezocht.'
'Klopt,' zegt de barman. 'Wij hebben geen aparte heren of damestoiletten meer. Sinds kort hebben wij alleen nog mens-toiletten. Dit in verband met de genderneutraliteit.'
'Ach zo,' zegt de man. 'Persoonlijk zou ik het de gender-terrorisering van de maatschappij willen noemen, ja! Ik wil niet pissen op zo'n pot met niet doorgetrokken tampons. Ik wil gewoon mijn leuter in een urinoir kunnen hangen!'
De vrouw knikt en zegt: 'Zo denk ik er ook ongeveer over. Dat wil zeggen; ik wil niet plassen op een pot waar de bril omhoog staat en waar mannen op de rand van de pot hebben staan druppelen. Ik wil gewoon op een damestoilet.'
Barman zucht en heft zijn handen omhoog.

Halbe zoekt intussen de nooduitgang op. Met zijn mobieltje aan zijn oor. Zou zomaar kunnen dat hij zich telefonisch loopt aan te melden als bijrijder van buschauffeur Teeven.

Even later loop ik de tent uit. En zie de plee zoekende man tegen een boom zeiken en even later een bekeuring krijgen.
Dirty Harry zei het al: 'A man's got to know his limitations'.

Schrijver: van Gellekom, 19 februari 2018


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.5 met 8 stemmen 193Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Annejan Kuperus
Datum:
21 februari 2018
Prachtige column die ik met veel plezier een paar keer heb gelezen. Als geboren en getogen Fries betreur ik het dat Halbe Zijlstra is afgetreden, maar die menstoiletten vind ik geniaal en juich ik slechts toe...!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)