Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Alweer een succes?

Er worden veel grappen gemaakt over curling en pingpong. Drugs-idioten die borsteltjes masturberen, neuroten die met een rubbertje om zich heen meppen, dat soort humor. Niet imago-bevorderlijk om een onnozele tv-quiz te introduceren. Maar tafeltennis blijft koppig. Een tafeltennisquiz neemt het dus over, volgend seizoen. Niet met Bettine Vriesekoop en Dries Roelvink als presentatoren, niet met Roxanne Hazes & Hans Klok, ook niet met Tineke Schouten & Gordon, maar onder leiding van René Hijne en Hans Wortel...

Activatiemanagers van de tafeltennissport hebben de nare gewoonte om al hun projecten succesvol te noemen. Anders wordt ‘n afleidingsplan voorgelegd: ‘een social community van fans bundelt zich via een facebookpagina’. Sorry, ik vind social community het ongeloofwaardigste woord ter wereld.

Albert Heijn wil niet herinnerd worden aan het mislukte 'Ontdek De Sport Die Bij U Past Actie'. Tot begin december kon je vrijblijvend met vijf sportverenigingen kennismaken. Tafeltennis heeft het weinig opgeleverd. Er zou, ergens in Drenthe, een club zijn die dankzij appie vijf leden mocht bijschrijven. Typische pingpongdoelgroepen hoeven we niet bij de AH-klantenkring te zoeken, vermoed ik. Toch is op het gebied van boodschappen doen & welbevinden wel wat gaande. Zolang het maar als fun, innovatief, spectaculair en uitdagend geafficheerd kan worden.

Radeloze propagandisten duwen hun fitness-minitafels door de strot van personeelsmanagers, politici en programmamakers. Sportbonden vochten aanvankelijk om de rechten van De Curling Quiz, maar het enthousiasme over dit aanjagersformat bekoelde snel. Frans Bauer ziet het niet meer zitten, nog een seizoen, tussen het borstelen en boenen.

Schrijver: Ton Mantoua, 22 februari 2018


Geplaatst in de categorie: sport

3.7 met 3 stemmen 175Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
22 februari 2018
De beste ambassadeur van ping pong is toch altijd nog Forest Gump..

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)