Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Linda versus Maggie

Vlaanderen lijkt hier soms op een terra incognita. Ik hoorde iets over Genk en pakte mijn atlas. Waar ligt dat plaatsje precies? Ik zag een documentaire over de filantroop Voermans, de stichter van Brussel Zoo, die in 1879 boos met twee olifanten naar Antwerpen liep. Ik wilde weten hoeveel kilometer dat is. En ik las updates, bij Canvas-Sporza, over prins Laurent en prins Hugo.
Hun federale politiek discusseerde over Laurent, broer van koning Filip. Hij was (zonder medeweten van de regering) naar een receptie in China geweest, gestoken in showcast-komedianten-uniform. De maat is vol, men wil ‘de dotatie’ verminderen, maar Arnaerd & Arnouts hebben aangekondigd dat monsieur in het parlement gehoord wenst te worden. De villapolitica-presentatrice, type Mies Bouwman, voegde er ondeugend aan toe dat het veel gekker kan: ‘in Nederland bijvoorbeeld, daar hebben ze er plots een prins bij; geen boreling, maar eentje van 21 jaar!’ Onderwerp van spot was een niet-geregistreerde kleinzoon van prinses Irene, die sinds kort onder Nederlandse wetgeving valt.
Ik volg ook kroostrijke gezinnen-gesprekjes van VRT-lady Linda De Win met volksgezondheidsminister Maggie De Block. Qua gestalte komt de populaire bewindsvrouwe het dichtst bij pretoogjes-keffertje Sharon Dijksma (PvdA). Geconfronteerd met de massieve De Block doet de optische disproportie je zelfs twijfelen aan de beeldkwaliteit van je screen. Dan taxeer ik hyperslanke Linda op een-derde van dikkertjedap Maggie’s volume.
Andersom geredeneerd, de zuiderburen deinzen terug voor de verwarde kromheid alhier. Het is enige tijd geleden dat plagerige Vlamingen ons nog kaaskoppen en stijfnekken noemden.

Schrijver: Ton Mantoua, 9 maart 2018


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.5 met 2 stemmen 109Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)